Medicul și deputatul Tudor Ciuhodaru se revoltă și scoate la lumină informații cu ceea ce ar avea loc în spatele celor trei spitale care ar urma să se construiască.
Medicul se revoltă în fața măsurilor Guvernului tehnocrat și este de părere că sunt interse acunse.
"Spun că vor construi 3 spitale noi din bani europeni. Nici vorbă. În loc să atragă fonduri europene sau macăr să stabilească amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă de la Iaşi, Guvernul a aprobat ieri printr-un memorandum, sub masca îmbietoare a parteneriatului public-privat, planul imobiliar al tehnocratului de la sănătate (fost şef la Ministerul Finanţelor pe proiecte imobiliare viitoare, fost broker de imobiliare la banca Erste din Viena, fost broker de imobiliare la banca Volksbank din Viena, fost broker de imobiliare la banca Dexia din Viena). Acesta stabileşte, pas cu pas, modul de dirijare a 1 miliard de euro din banii sănătăţii spre conturile unor firme imobiliare mari", a spus medicul Tudor Ciuhodaru, potrivit DCNews.
Medicul din Iași a dat exemple de anumiți constructori care ar putea beneficia de contract pentru realizarea spitalelor.
"Fac doar clădiri din bani publici, din banii tăi şi-ai mei, atent direcţionaţi în tranşe spre buzunarele unor anumiţi constructori. "La licitaţie vor participa numai constructori care au mai făcut clădiri pentru spitale", a anunţat Voiculescu. Tot ele vor încasa bani publici, timp de 30 de ani, doar pentru a administra clădirea. Unul dintre ei ar putea fi VAMED, operatorul tehnic al AKH Viena, anunţă economica.net".
Medicul a adăugat că deși statul anunță îmbunătățiri în sistemul medical, pacienții trebuie să știe că totul va rămâne însă ca înainte.
" 'Subliniem faptul că actul medical rămâne exclusiv în sarcina statului' ne spune tehnocratul. Tradus pentru pacienţi: nu se va schimba nimic. Râmânem cu aceleaşi servicii medicale ca şi până acum. Din criză-n criză, fără medici, cu 6 morţi evitabile în fiecare oră şi fără citostatice pentru copii. Sub masca îmbietoare vedem că adevăratul obiectiv al aşa-zisului parteneriat public-privat este de a-i ajuta pe unii să câştige, firmele ce vor construi şi administra timp de 30 ani clădirea iar publicul, tu, noi, statul pierd. Şi bani europeni şi bani de la buget şi servicii medicale. Curat murdar! Şi tehnocrat", a mai spus Tudor Ciuhodaru.
Medicul se arată destul de revolatat de deciziile Guvernului, conluzionând că dacă lucrurile nu se îndreaptă spre bine România va rămâne fără medici.
"Şi culmea ipocriziei tehnocarte: mai şi taie bani de la sănătate. Guvernul a atacat la Curtea Constituţională legea Ciuhodaru (Pl-x nr.24/2016), adoptată în iunie de Camera Deputaţilor (decizională), prin care Ministerul Sănătăţii şi autorităţile locale pot da bani pentru rezolvarea problemelor din spitale şi creşterea salariilor medicilor, în limita a două salarii minim brute. Pentru a fi pusă în practică mai era nevoie doar să fie promulgată de preşedinte. Aşa rămânem şi fără medici şi fără spitale noi. Greşeală sau strategie dragi miniştri tehnocraţi?", a spus Tudor Ciuhodaru.