PSD primește o funcție de secretar în Biroul Permanent al Senatului

PSD primește o funcție de secretar în Biroul Permanent al Senatului
Foto:ziare-pe-net.ro

În urma negocieilor din Parlament de marți purtate între liderii grupurilor parlamentare, PSD-ului îi va reveni un scaun de de secretar în Biroul Permanent al Senatului, informează Mediafax.

Anunțul a fost făcut de liderul senatorulor PNL , Puiu Hașotti.

„În locul domnului Geoană a venit domnul Blaga şi PSD va primi un secretar. E treaba PSD cine va fi. PDL a primit funcţia de preşedinte în urma scrutinului de ieri din plen. Pentru că nu putea fi un raport de 8 la 5, respectându-se algoritmul, PDL va ceda un loc de secretar PSD şi raportul va fi de 7 la 6”, a explicat senatorul liberal.

Anunțul a fost confirmat și de liderul grupului PDL, Cristian Rădulescu.

Conform calculelor, grupul PDL va avea un secretar în minus, postul trecând la opoziţie, ”care şi-l gospodăreşte cum doreşte”, a menţionat democrat-liberalul.

La rândul lui, Vasile Blaga a declarat că „până la sfârşitul acestei sesiuni” reprezentanţii opoziţiei vor avea încă un post de secretar, lucru care, potrivit afirmaţiilor sale, reiese foarte clar din calcule.

Conform algoritmului negociat la începutul sesiunii, puterea deţine şapte posturi în Biroul Permanent, iar opoziţia – şase. PSD a cerut până acumn un post de vicepreședinte, dar PDl-ul a propus un post de secretar pentru că democrat-liberalii aveau trei astfel de posturi: Orest Onofrei, Alexendaru Pereș și  Gheorghe David. Opoziţia va deţine astfel două funcţii de vicepreşedinte, două posturi de secretar şi două funcţii de chestor.

Aceasta a fost prima ședință din Senat prezidată de Vasile Blaga după ce luni democrat-liberalul a fost numit în funcția de șef al respectivei instituții.

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`