Mărturii zdrobitoare depuse în fața procurorilor împotriva lui Liviu Dragnea: Șeful PSD a creat la DGASPC Teleorman un sistem pe bani publici pentru favorizarea persoanelor apropiate

Mărturii zdrobitoare depuse în fața procurorilor împotriva lui Liviu Dragnea: Șeful PSD a creat la DGASPC Teleorman un sistem pe bani publici pentru favorizarea persoanelor apropiate

Mai mulţi angajaţi şi directori din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman au mărturisit în faţa procurorilor că Liviu Dragnea a creat în cadrul instituţiei un serviciu special pentru membrii loiali ai PSD. Şefii DGASPC ştiau că nu trebuie să întrebe niciodată de persoanele angajate aici. Acestea trebuiau doar plătite.

„Încă de la angajare ni s-a spus de către directorii instituţiei, care le-au angajat că nu prea or să vină la serviciu la DGASPC Teleorman, în cadrul centrelor în care figurau angajate deoarece acestea vor lucra la sediul organizaţiei PSD Teleorman” ar fi declarat unul dintre angajații DGASPC în fața procurorilor, conform adevarul.ro.

Liviu Dragnea este acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe şefii DGASPC Teleorman, să le angajeze fictiv şi să le menţină în funcţii pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu şi Anisa-Niculina Stoica. Acestea erau remunerate din fondurile DGASPC deși nu s-au prezentat niciodată la locul de muncă.

Una din declaraţiile cheie este a Floarei Alesu, fost director executiv al DGASPC, care a povestit procurorilor DNA că atunci când a fost pusă în funcţie, s-a dus la Dragnea să-l întrebe ce să facă cu cele două angajate, care nu se prezentau la serviciu. „Dragnea mi-a confirmat că avea cunoştinţă despre această situaţie şi mi-a cerut să le menţin în funcţiile deţinute la DGASPC pe cele două şi respectiv să tolerez în continuare acea situaţie în sensul ca să le las pe cele două să lucreze tot la sediul DGASPC Teleorman, până când va găsi o soluţie de angajare definitivă la sediul PSD Teleorman”, a povestit Alesu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`