Raed Arafat, despre cutremurul din Italia: "Nu avem nicio informație că ar fi vreun român implicat" (VIDEO)

Raed Arafat, despre cutremurul din Italia: "Nu avem nicio informație că ar fi vreun român implicat" (VIDEO)

Secretarul de Stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat pentru B1TV că nu este niciun român implicat în tragedia din Italia provocată de cutremurul de 6,2 grade Richter care a avut loc miercuri în jurul orei 3:30.

Arafat a precizat că în ciuda numărul victimelor, autoritățile din Italia sunt bine pregătite și echipele de intervenție se mobiliează foarte bine în astfel de tragedii. El a precizat că țara poate cere sprijin prin mecanismul de protecție civilă sau prin mecanisme bilaterale, dar până în acest moment nu s-au făcut astfel de sesizări.

Despre o posibilă situație în care români să fi fost afectați de tragedia din Italia, Arafat a precizat că "Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul de Interne au reacționat în sensul în care suntem în legătură cu ambasada, chiar a fost întărit dispozitivul consular de la ambasada noastră de la Roma. Urmează să monitorizeze situația. La acest moment nu avem nicio informație că ar fi cetățeni români implicați."

Raed Arafat a declarat că în cazul în care România ar fi afectată de un cutremur de o asemenea magnitudine, felul în care ar evolua situația depinde de localitate și ora fenomenului, dar cu siguranță nu va fi o intervenție pe plan local ci un răspuns național.

"Capitala este mai bine pregătită pentru un cutremur, dar nu suficient încă", a afirmat secretarul de stat din MAI. El a precizat că din punct de vedere preventiv mai sunt multe de făcut din punct de vedere al consolidărilor, iar oamenii care locuiesc în acele clădiri trebuie convinși să sprijine și să ajute autoritățile pe această temă.

Când vine vorba de reacție pe un cutremur, Raed Arafat a afirmat că România stă mult mai bine decât pe prevenire, pentru că deja în acest moment se semnează contracte pentru echipamente de căutare-salvare, iar când acestea vor veni gradul de pregătire o să fie ridicat.

Raed Arafat, despre cutremurul din Italia: "Nu avem nicio informație că ar fi vreun român implicat"

#DIRECT_ONE_qziyyd#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`