Criza RCA se adâncește: Transportatorii amenință cu noi proteste (VIDEO)

Criza RCA se adâncește: Transportatorii amenință cu noi proteste (VIDEO)
Foto: transport-business.ro

Transportatorii din toată ţara se pregătesc de proteste. Scumpirea poliţelor RCA tensionează, din nou, relațiile între patronatele din industria transporturilor, sindicate şi Guvern. Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România susţine că actualul Guvern îngroapă industria transporturilor rutiere în favoarea companiilor de asigurări.

Poliţa RCA produce noi tensiuni între autorităţi şi transportatori. Eşecul negocierilor şi preţul extrem de ridicat pe care transportatorii sunt nevoiţi să îl plătească pentru fiecare poliţă va duce la proteste de amploare în toată ţara, după cum susţin sindicatele din transporturi.

În plus, reprezentanţii uneia din cele mai mari organizaţii ale transportatorilor spun că Guvernul apară interesele asiguratorilor pe cheltuiala transportatorilor rutieri.

Transportatorii susţin că piața de asigurari RCA a crescut cu 32% în primul trimestru al acestui an. Reprezentanţii principalelor uniuni ale transportatorilor spun că, de exemplu, poliţele RCA pentru camioane s-au dublat ajungând peste 22.000 lei pe an. Mii de camioane sunt trase pe dreapta din acest motiv pentru că o reînnoire a poliţelor a devenit imposibila din cauza prețurilor exorbitante.

Criza RCA se adâncește: Transportatorii amenință cu noi proteste

#DIRECT_ONE_cuqyw3#

Augustin Hagiu, consultat în transporturi, a declarat telefonic în direct pentru B1TV că persoanele fizice nu sunt afectate la nivelul în care vor fi afectate firmele și transportatorii de transferul în tarif pe cost operațional privind RCA-ul, iar cu cât transportatorii au mai multe vehicule cu atât vor fi mai afectate, și ar fi ca și cum ai plăti într-o lună ce terbuia să plătești în 6.

"Nu există, din punctul meu de vedere, niciun interes din partea Guvernului României, din partea statului roman, nu să protejeze această piață, ci să protejeze economia românească, pentru că fenomenul care acum apasă greu, defapt de 12 luni apasă greu pe urmele capitalului autohton, 99% reprezentat în transporturi de capital autohton privat, nu cred că se poate rezolva cu ochii închiți și fără să ne uităm pe documente" a acuzat Hagiu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`