Se pare că vânzările de produse care nu conțin ingrediente modificate genetic (non-OMG) au explodat în Statele Unite, dar unii oameni ar putea fi surprinși să descopere ce acestea în loc. De asemenea, și produsele organice au devenit populare, deși vânzările nu sunt chiar atât de mari.
Vânzările tuturor tipurilor de produse organice au ajuns la 43 de miliarde de dolari anul trecut, ceea ce reprezintă o creștere de 34% față de anul 2013. Este o creștere considerabilă, dar nici nu se apropie de segmentul non-OMG.
Asta naște îngrijorare în rândul unor companii care produc alimente organice, ele atrăgând atenția că doar pentru că un produs nu are ingrediente modificate genetic, asta nu înseamnă că îndeplinește alte standarde la care se așteaptă cumpărătorii.
”Ok, este bine că produsul are pe el un simbol non-OMG, dar înțelegeți că în producerea acestuia se poate să se fi folosit, totuși, pesticide și antibiotice?”, a susținut Jesse LaFlamme, patronul Pete and Gerry's Organic Eggs, potrivit Huffington Post.
Într-adevăr, se pare că există o anumită confuzie în legătură cu ceea ce califică o mâncare ca fiind ”non-OMG” și ceea ce o califică drept organică.
Dacă o mâncare este certificată ca fiind organică, în esență asta înseamnă că nu are organisme modificate genetic. Aceasta a fost produsă fără pesticide, fertilizanți, iar legumele din ea au fost culese de pe un sol de bună calitate. În cazul cărnii organice, animalele sunt crescute în anumite condiții care se aseamănă celor naturale, nu li s-au administrat hormoni de creștere și nici antibiotice.
Dacă o mâncare este etichetată ca neavând ingrediente modificate genetic, asta nu înseamnă neapărat că este organică, ci că a trecut printr-un proces de verificare. Toate ingredientele au fost testate pentru a se vedea dacă respectă anumite standarde. Totuși, din cauza capacităților de analiză limitate, această etichetă nu înseamnă neapărat că produsul nu are deloc organisme modificate genetic, ci doar că este făcut în proporție de 0,9% sau mai puțin din ingrediente modificate genetic.