Statele Unite: Numeroși membri ai clanurilor mafiote din New York afiliate Cosa Nostra au fost reținuți

Statele Unite: Numeroși membri ai clanurilor mafiote din New York afiliate Cosa Nostra au fost reținuți

Poliția a arestat joi 46 de presupuși membri ai mai multor grupări mafiote din New York. Suspecţii fac parte din clanurile Genovese, Gambino, Luchese şi Bonanno, ele însele membre ale Cosa Nostra, grupare mafiotă americană de pe coasta de est a SUA, informează AFP, citat de stiripesurse.ro.

Acuzațiile sub care sunt aceștia reținuți sunt extorsiune și organizare de jocuri de noroc clandestine. Gruparea ar fi creat o casă de jocuri ilegale " pe modelul unui cazino" la Yonkers, lângă New York, unde se organizau ilegal turnee de poker, jocuri de zaruri și pariuri pe curse de cai.

În afară de extorsiune şi de jocuri de noroc clandestine, clanurile sunt de asemenea acuzate de pariuri ilegale, contrabandă cu ţigări şi arme, precum şi fraudă cu cărţi de credit şi asigurări de sănătate.

Conform regulilor clasice ale mafiei, Cosa Nostra urmărea să se îmbogăţească, "menţinând în acelaşi timp victimele şi cetăţenii în frica" de organizaţie "şi de liderii săi", a precizat procurorul general în documentul citat.

Arestările în rândurile mafioţilor erau o obişnuinţă până în anii 1990 în nord-estul SUA, însă ele au devenit mai rare de la începutul anilor 2000, pe măsură ce mafia de origine italiană şi-a pierdut influenţa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`