Primarii din Bucureşti se revoltă după ce BOR le-ar fi cerut bani pentru Catedrala Neamului: Nu avem. Cu 5 milioane fac trei grădinițe

Primarii din Bucureşti se revoltă după ce BOR le-ar fi cerut bani pentru Catedrala Neamului: Nu avem. Cu 5 milioane fac trei grădinițe

După ce Biserica Ortodoxă le-a cerut primarilor de sector să contribuie la terminarea construcției Catedralei Mântuirii Neamului, o parte dintre aceștia s-au revoltat. scrie b365.

Edilul Sectorului 1, Dan Tudorache, a fost cel care a făcut anunțul. De altfel, în acest sector propunerea Patriarhiei a picat în Consiliul local, după opoziţia PNL – USB. PSD-ul ar fi donat ceva bani.

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, spune că ar vrea să dea, dar n-are nici majoritate în consiliu, nici bani în buget.

Este imposibil să dăm 10 milioane. Sub nicio formă. Bugetul nostru este cel mai mic din Bucureşti şi nu avem cum să ne permitem această sumă. Bugetul nostru este de cinci ori mai mic decât la Sectorul 1. Vom da, dar nu ştiu cât. O sa întrebăm cetăţenii legat de cuantum şi de oportunitate. Am un sondaj deja în lucru", a mai spus Băluţă.

Nici Daniel Florea, primarul PSD al Sectorului 5 n-are de unde să scoată 10 milioane, dar spune că va da măcar două.

Cred că le dau ceva, dar să vedem cât. Nu, 10 milioane nu le dau sigur, că nu am de unde să le dau 10. Deşi se construieşte la mine în Sector, nu am cum să le dau atât. Sper să le pot da două milioane", a spus primarul Sectorului 5, care va supune solictarea la vot spre sfârşitul lunii.

De lipsa banilor se plânge şi Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6. „Noi avem un buget care abia ne permite să ne gospodărim, abia avem bani să ne facem treburile în sector. N-am bani pentru aşa ceva. Înţeleg, construcţia Catedralei trebuie să continue, dar n-am bani de dat. Cu cinci milioane fac trei grădiniţe", a spus Gabriel Mutu pentru „Adevărul". Primarul Sectorului 6 n-a văzut încă solicitarea Patriarhiei. „Nu ştiu de existenţa unei astfel de solicitări sau, dacă există, n-am avut timp să mă uit, pentru că sunt toată ziua pe teren. Chiar şi acum sunt pe teren", a încheiat Mutu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)