PSD atacă Legea asistenței sociale la Curtea Constituțională: "Restrânge drepturile fundamentale"

PSD atacă Legea asistenței sociale la Curtea Constituțională: "Restrânge drepturile fundamentale"
Foto: agerpres.ro

PSD a cerut Curții Constituționale să declare Legea asistenței sociale drept neconstituțională, argumentând că această încalcă drepturile fundamentale ale cetățenilor, potrivit Mediafax.

PSD precizează că legea încalcă principiul statului social şi dreptul la măsuri de asistenţă socială. Totodată, partidul consideră că articolul 14 din Legea asistenţei sociale contravine flagrant prevederilor din articolul 16 din Constituţie, întrucât condiţionează stabilirea Indicatorului social de referinţă în funcţie de „tipul de familie”, în timp ce Constituţia României nu face distincţie între diferite tipuri de familie.

Motivele reale pentru luarea măsurilor prevăzute de lege nu sunt anume reglementate de art. 53 din Constituţie şi, în niciun caz, nu pot fi asimilate situaţiilor excepţionale menţionate de textul legii fundamentale apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav„, arată PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`