DNA a stricat frăția romilor. Cum a fost turnat Mădălin Voicu de Nicolae Păun (VIDEO)

DNA a stricat frăția romilor. Cum a fost turnat Mădălin Voicu de Nicolae Păun (VIDEO)
foto: b365.ro

Deputatul Nicolae Păun face dezvăluiri incredibile în faţa procurorilor! Cândva prieteni la cataramă, Păun şi Mădălin Voicu sunt acum duşmani declaraţi. Supărat că doar el a fost arestat în dosarul deturnării de fonduri europene, Păun l-a denunţat pe Voicu la DNA că se folosea de fondurile Partidei Romilor după bunul plac, scriu jurnaliştii de la Adevărul, potrivit B1 TV.

Nemulțumit că doar el a ajuns în arest, în vreme ce colegul Mădălin Voicu a rămas liber, deputatul Nicolae Păun, fost președinte al Partidei Romilor, s-a pus pe mărturisiri în fața procurorilor. Relaţiile de prietenie dintre Păun şi Mădălin Voicu s-au deteriorat iremediabil după ce Camera Deputaţilor a avizat favorabil, în februarie 2016, arestarea doar a primului. Cei doi erau cercetaţi pentru mai multe fapte de corupţie, în dosarul deturnării fondurilor europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă. Păun, poreclit Niki Scorpion, după complexul comercial din Rahova pe care îl deţine, a fost arestat pe 28 februarie şi a fost eliberat pe 26 aprilie.

Potrivit jurnaliştilor de la Adevărul, prin denunţurile pe care le făcut în faţa procurilor, Păun ar fi urmărit să-şi uşureze situaţia juridica, dar şi să se răzbune pe fostul tovarăş, Mădălin Voicu.

Prima dezvăluire făcută de către fostul preşedinte al Partidei Romilor a vizat modul în care Mădălin Voicu ar fi dispus, după bunul plac, de banii Partidei Romilor.

DNA a stricat frăția romilor. Cum a fost turnat Mădălin Voicu de Nicolae Păun

#DIRECT_ONE_os6yqg#

„Inculpatul Păun Nicolae a precizat, textual, în ceea ce îl priveşte pe Mădălin Voicu, faptul că «de fiecare dată când dorea bani sau acţiuni, spectacole şi altele, se ducea direct la Rotariu Florentina , de la care lua bani atât cât considera că îi este necesar, atât pentru acele acţiuni, cât şi pentru nevoile sale personale, pe care numai el ştie cum îi deconta»", au arătat anchetatorii.

Mai mult, Mădălin Voicu s-ar fi folosit în scop electoral şi de banii daţi de Guvern pentru acţiuni ale romilor, a acuzat Păun.

„Chiar în anumite discuţii telefonice cu membrii asociaţiei, am fost mai mult decât iritat, pentru că Mădălin Voicu lua bani pentru nimicul pe care îl făcea. Aşa s-a întâmplat şi în anul 2012, când şi-a făcut campania electorală pe banii daţi de către Guvernul României pentru acţiunile socio-economico-culturale şi adunări generale desfăşurate în judeţul Constanţa, la care am participat şi eu la solicitarea acestuia de două sau de trei ori, folosindu-i în scopul de a deveni deputat de Constanţa, ceea ce s-a şi întâmplat astfel",a scris Nicolae Păun în denunţul făcut la DNA.

Nicolae Păun nu s-a oprit aici. Deşi a negat acuzaţiile pe care i le-au adus procurorii în legătură cu deturnarea fondurilor europene pentru proiectele derulate de Partida Romilor, Păun a admis că s-au comis ilegalităţi. El l-a arătat însă cu degetul pe fostul său amic. Mădălin Voicu a foat denunţat că ar fi făcut intervenţii la directoarea Autorităţii de Management Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Cristina Zevedei, pentru ca funcţionarii statului să închidă ochii la nereguli. DNA a arătat că proiectul a fost lipsit de finalitate, cursurile s-au derulat haotic, insuficient, fără a se urmări instruirea temeinică a cursanţilor, astfel că s-au irosit în mod nejustificat resursele financiare atrase din Fondului Social European şi din bugetul de stat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`