Liviu Mihaiu, despre dosarul "Delta Dunării": Vîntu a dat banii pentru campania electorală a partidelor. Iubea Delta. O voia bine

Liviu Mihaiu, despre dosarul "Delta Dunării": Vîntu a dat banii pentru campania electorală a partidelor. Iubea Delta. O voia bine

Schimb de replici între jurnaliștii Liviu Avram și Liviu Mihaiu, pe Facebook. Avram îl acuză indirect pe Mihaiu că minte atunci când spune că nu știa despre legătura dintre omul de afaceri și Petromservice.

“Dar să afirmi că nu știai, în 2008, care e legătura dintre Vîntu și Petromservice, atunci când ai semnat, ca guvernator al Deltei, pentru benzinăriile plutitoare ale PSV, este în cel mai bun caz o condamnabilă lipsă de informare din partea unui ziarist”, a scris Liviu Avram pe Facebook.

Mihaiu a reacționat la postarea acestuia, afirmând că în curând va aduce dovezi pentru a-și demonstra nevinovăția.

“O să aduc ce trebuie că să puteţi inţelege ce-nseamnă semnarea unui act administrativ -aviz intre cele 40 pe care le semnam pe săptămână.perfect legal. și "nu e" două, e una și era depusă dinainte de a veni eu acolo…dar in curând, pe ecrane”, a comentat Mihaiu la postarea lui Avram.

Schimbul de replici nu s-a oprit aici. Avram a insistat că acesta nu poate nega că știa despre legătura dintre SOV și firma care urma să câștige bani frumoși de pe urma semnăturii acestuia.

“Problema pe care eu o ridic e dacă știai sau nu despre legătura dintre Vîntu și Petromservice… Tu zici că nu știai, ceea ce mie mi se pare greu de crezut, date fiind evenimentele de atunci. Pe partea de birocrație, sunt convins că ai perfectă dreptate…”, i-a răspuns Avram.

Un alt internaut a comentat, ironic, la postarea jurnalistului Adevărul, făcându-l pe Mihai să arunce acuzații grave supra partidelor politice.

“Cred ca sunt singurul care a inteles! Vantu e ecologist si a dat shpaga pentru a-l pune pe Liviu Mihaiu guvernator doar ca sa salveze Delta”, a scris bărbatul.

“Nu, a dat banii pt campania electorală a partidelor. și da, iubea Delta. o vroia bine…”, a fost răspunsul jurnalistului de a cărui nume se leagă un caz grav de corupție.

Amintitm că Liviu Mihaiu a fost angajat al trustului deținut de SOV, fiind unul dintre cei mai bine plătiți jurnaliști la vremea respectivă.

“Cele două benzinării plutitoare au fost aduse de către PSV Company, firmă care este controlată de omul de afaceri şi patronul trustului Realitatea, Sorin Ovidiu Vântu. Acţionarul majoritar al PSV (fosta Petromservice) este firma Elbahold Limited, care are o participaţie de 54,3%, iar 25% din afacere este deţinută de unul dintre sindicaliştii preferaţi ai lui Vântu, Liviu Luca, prin intermediul Asociaţiei Salariaţilor Petrom, pentru ca 10% să fie deţinute de alte persoane fizice. În anul precedent numirii sale ca Guvernator al Deltei, Liviu Mihaiu a încasat de la Realitatea Media 4 miliarde şi jumătate de lei vechi. Ca să fim mai exacţi, suma a ajuns la 4.519.580.000 de lei. Bani pe care probabil benzinăriile lui Vântu via Liviu Luca i-au scos în câteva zile.
Acum se leagă totul, nu?”, scrie Curentul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`