Papa Francisc a cerut solidaritate cu refugiații într-un discurs susținut la Cracovia cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului (VIDEO)

Papa Francisc a cerut solidaritate cu refugiații într-un discurs susținut la Cracovia cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului (VIDEO)

Prezent pentru 5 zile în Polonia, cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului organizate de Biserica Romano-Catolică, Papa Francisc a cerut lumii să primească refugiații care fug din calea războiului și a foametei, în primul discurs după sosirea în Cracovia.

Acest mesaj ar putea duce la creșterea tensiunilor dintre Vatican și guvernul polonez, deoarece arată diferențe puternice dintre viziunea papei și cea a guvernului de dreapta de la Varșovia pe tema primirii refugiaților, conform theguardian.com.

Papa Francisc a făcut apel la compasiune și generozitate pentru refugiați în tot timpul mandatului său papal, în timp ce guvernul, în funcție din octombrie 2015 în Polonia, a respins primirea de refugiați din Orientul Mijlociu pe motive de securitate.

Suveranul pontif face prima sa vizită în Polonia, una dintre cele mai religoase țări catolice din lume, în care 93% din populație se identifică cu religia și aproximativ 40% merg săptămânal la slujbă.

Papa Francisc se află pentru 5 zile la Cracovia cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului

#DIRECT_ONE_uqofsq#

Papa Francisc sărbătorește Zilele Mondiale ale Tineretului, un festival catolic ce se întinde pe durata unei săptămâni, și la care asistă sute de mii de tineri din toată lumea.

Securitatea în Cracovia cu ocazia acestui eveniment este la nivel maxim, iar la sosire, suveranul pontif a fost așteptat de numeroși politicieni și importante fețe bisericești.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`