Mircea Geoană: Voi ataca în instanță civilă decizia Comitetul Executiv pentru că este nestatutară

Mircea Geoană: Voi ataca în instanță civilă decizia Comitetul Executiv pentru că este nestatutară
Foto: B1 TV

Mircea Geoană a declarat miercuri, după ce ședința Senatului a fost închisă, că va ataca în instanță civilă decizia Comitetului Executiv de marți, privind excluderea sa din PSD, susținând că acuzațiile care i se aduc nu sunt justificate.

De asemenea, președintele Senatului a precizat că nu va cere daune morale „de la niște oameni care nu merită nimic”, ci dorește doar să facă lumină în acest caz.

„Îmi voi apăra dreptul și dreptatea. Voi ataca în cursul zilei de azi decizia Comitetului Executiv Național și îmi rezerv dreptul să atac și în instanță civilă această decizie care este perfect nestatutară, nu are niciun temei legal. Este un act de vendetă politică. Nu am nevoie de nicio daună morală de la niște oameni care nu merită nimic. Dar am reponsabilitatea să fac lumină în acest caz. A fost o decizie samavolnică, bazată pe un rechizitoriu inexistent”, a declarat Geoană.

În ceea ce privește revocarea sa din funcția de președinte al Senatului, Geoană a declarat că în cererea senatorilor PSD se vorbește despre retragerea sprijinului politic al membrilor Biroului Pemanent, și nu la președintele Senatului sau al Camerei, care beneficiază de un regulamnent diferit.

Se încearcă o procedură care nu are niciun fel de acoperire regulamentară sau constituțională. Se vorbește despre retragerea sprijinului politic al membrilor Biroului Pemanent, și nu la președintele Senatului sau al Camerei, care este tratat distinct. Singura posiblitate prin care se poate cere revocarea peședintelui Senatului este înfăptuirea de fapte grave și încălcări ale Constituției sau regulamentului”, a mai spus Geoană.

Președintele Senatului, Mircea Geoană, a fost exclus, marți, din PSD, în urma deciziei luate în cadrul ședinței Comitetului Executiv al partidului.

Geoană: Voi ataca în instanță decizia Comitetului Executiv

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_12887').select();" id="embed_text_12887" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`