Detalii din culisele loviturii de stat eșuate din Turcia: Momentul crucial pentru Erdogan și cum a fost omul său de încredere strând de gât cu o curea

Detalii din culisele loviturii de stat eșuate din Turcia: Momentul crucial pentru Erdogan și cum a fost omul său de încredere strând de gât cu o curea
Foto: wall-street

La trei zile de la puciul eșuat din Turcia, presa internațională publică detalii halucinante din noaptea istorică de 15 spre 16 iulie.

Președintele Erdogan a fost sunat de comandantul Armatei Întâi, generalul Umit Dundar l-a sunat și i-a spus să meargă la Istanbul, unde va fi în siguranță.

"Domnule președinte, sunteți președintele legitim. Vă sunt loial. Nu vă duceți la Ankara, veniți la Istanbul. Vă voi asigura securitatea", i-a transmit Dundar lui Erdogan, când acesta se pregătea să plece din Marmaris, unde și-a petrecut concediul.

În tot acest timp, un apropiat al Erdogan, șeful de stat major turc, generalul Hulusi Akar, a fost amenințat cu arma să semneze și să citească declarația loviturii de stat de către generalul-maior Mehmet Disli, împreună cu secretarii care erau de partea puciului . fiindcă a refuzat, acesta a fost strâns de gât cu o curea.

De asemenea, sursele spun că adjunctul șefului statului major general, generalul Yasar Guler, șeful de armată generalul Salih Zeki Colak și comandantul forțelor aeriene, generalul Abidin Unal, care era la o nuntă, ar fi fost luați ostatici de adjuncții și gărzile lor, scrie Hurriet, citat de hotnews.

În noaptea loviturii de stat eșuate, toți comandanții de forțe militare fuseseră luați ostatici de către secretari, adjuncți și gărzi, mai spune surse din presa internațională.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`