Geoană, la judecata PSD: Mă duc plin de calm şi încredere. Iliescu: Nu propun suspendarea temporară (VIDEO)

Geoană, la judecata PSD: Mă duc plin de calm şi încredere. Iliescu: Nu propun suspendarea temporară (VIDEO)
Foto: romanialibera.ro

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, urmează să afle ce sancţiune va primi din partea conducerii PSD pentru refuzul său de a se supune deciziei BPN privind înlocuirea lui în fruntea Senatului cu Titus Corlăţean. Conform unor surse social-democrate, citate de Adevărul, se pare că 38 de filiale PSD ar fi primit mandate pentru a vota excluderea lui Geoană din partid. Alte surse susţineau că liderul onorific al partidului, Ion Iliescu, ar fi urmat să propună suspendarea lui Mircea Geoană pentru un an. Iliescu a ţinut să infirme, însă, zvonurile, încă de la începutul şedinţei Comitetului Executiv.

Conform surselor citate, zece dintre preşedinţii de organizaţii ar urma să voteze fie împotriva excluderii fostului lider PSD, fie să se abţină de la vot. Printre aceştia se numără PSD Bucureşti şi cinci dintre filialele de sector, PSD Dolj, PSD Giurgiu, PSD Vaslui, PSD Călăraşi.

Înainte de a intra la şedinţă, Mircea Geoană a declarat că speră sa afle mai multe, întrucât tot nu ştie de ce este sancţionat. „Mă duc plin de calm şi încredere, ca un om care a condus acest partid cinci ani de zile”, a declarat Mircea Geoană.

„Sper să aflu mai multe de la această şedinţă. Nu este despre excludere, ci despre ditrecţia spre care merge PSD”, a mai spus Geoană.

Social democratul a insistat că această întâlnire nu este despre el, ci despre direcția generală a PSD.

Această întâlnire nu este despre Mircea Geoană ci despre direcția generală a acestui mare partid românesc. Regret că în loc să vorbim de soluții pentru țară, PSD este târât într-un astfel de scandal care nu înțeleg de unde a pornit”, a conchis președintele Senatului.

Printre altele, Geoană și-a exprimat cu fermitate opinia privind șefia Senatului, spunând că excluderea din PSD nu semnifică și pierderea acestei funcții.

Mircea Geoană, înainte de şedinţa CExN

Embed: " />

Comitetul Executiv al PSD urmează să decidă în această seară dacă președintele Senatului, Mircea Geoană, va fi exclus sau nu din partid. Comisia de integritate a PSD a decis pe 14 noiembrie, cu 43 de voturi “pentru”, cinci “împotrivă” și două abțineri, să recomande Comitetului Executiv excluderea lui Mircea Geoană din partid. La ședință este invitat și Geoană, care a declarat că nu cunoaște nici până în prezent motivele pentru care se cere sancționarea sa.

Într-un mesaj postat pe blogul personal, Mircea Geoană susţine că reuniunea de marți este ultima şansă de a îndrepta lucrurile. Liderul social-democraţilor, Victor Ponta i-a transmis lui Geoană că dacă doreşte poate merge în Comitet pentru a-şi susţine punctul de vedere.

În opinia lui Mircea Geoană, un Congres Extraordinar este imperios necesar. Nu de aceeaşi părere este, însă, şi Victor Ponta. Preşedintele PSD susţine că ar trebui să râdă de faptul că Mircea Geoană a solicitat convocarea unui congres extraordinar, „dacă nu ar fi de plâns”.

Şedinţa CEx a fost deschisă de preşedintele PSD, Victor Ponta, în jurul orei 16:00. Liderul PSD a anunţat temele de pe ordinea de zi, după care i-a invitat pe reprezentanţii presei să părăsească sala.

Tot în deschiderea şedinţei, preşedintele onorific al partidului, Ion Iliescu, a ţinut să dezmintă zvonurile conform cărora ar urma să ceară suspendarea lui Mircea Geoană din PSD pe o perioadă de un an, subliniind că nu a făcut niciodată o astfel de afirmaţie.

Ponta şi Iliescu, în deschiderea şedinţei CExN al PSD

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_12854').select();" id="embed_text_12854" />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`