Drept la replică Holzindustrie Schweighofer, în urma publicării unui articol despre defrișările ilegale din Argeș

Drept la replică Holzindustrie Schweighofer, în urma publicării unui articol despre defrișările ilegale din Argeș

În urma publicării articolului «Lemnul tăiat de copiii găsiţi în lanţuri la Berevoeşti, posibil să fi ajuns la Holzindustrie Schweighofer? Autorităţile ştiau cel puţin din 2015 de defrişările ilegale din zonă», reprezentanții companiei au trimis un drept la replică pe care îl redăm integral:

"În urma materialului „Lemnul tăiat de copiii găsiţi în lanţuri la Berevoeşti, posibil să fi ajuns la Holzindustrie Schweighofer? Autorităţile ştiau cel puţin din 2015 de defrişările ilegale din zonă” difuzat pe platforma online a postului B1TV în data de 13 iulie, compania Holzindustrie Schweighofer doreşte să respingă ferm asocierea numelui său de subiectul anchetei DIICOT Piteşti.

În cadrul comunicatului de presă remis de DIICOT în data de 13 iulie, se precizează de altfel că victimele din acest dosar erau folosite să taie ilegal arbori din apropierea localităţii, lemn care ulterior ajungea „în zona de sud a ţării (în principal în judeţele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj)” – niciuna din fabricile companiei Holzindustrie Schweighofer nefiind situată în sudul ţării, respectiv nici în judeţele menţionate de comunicatul DIICOT.

Vă asigurăm că la nivelul companiei Holzindustrie Schweighofer se depun în permanenţă toate eforturile pentru verificarea cât mai bună a trasabilităţii lemnului care intră în unităţile noastre de procesare. Alături de îndeplinirea tuturor cerinţelor şi măsurilor legale, compania noastră a implementat de altfel propriul sistem de due-dilligence, care are scopul tocmai de a permite, retroactiv, verificarea masei lemenoase care intră în fabricile sale până la punctul iniţial de plecare, inclusiv în cazul importurilor de pe pieţele externe. Menționăm că doar in anul 2016 am importat aproximativ 60% din volumul total de masă lemnoasă prelucrat.

Combaterea fenomenului tăierilor ilegale este o direcţie prioritară pentru compania noastră. În acest sens, credem cu tărie că cele mai bune soluţii, capabile să răspundă de o manieră optimă acestui fenomen, pot veni numai dintr-un dialog deschis şi constructiv între toate părţile care doresc o abordare sustenabilă, în respect faţă de mediu şi comunităţi, asupra industriei silvice româneşti (industrie, autorităţi, mediul civic, instituţii media)."

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Theodor Paleologu nu crede că noua coaliție îl vrea pe el candidat la prezidențiale: Ar fi ridicol să mă autoproclam. Candidatul tare mi-e teamă că va fi o emanație a partidelor europene care știm cât de eficiente sunt
23:21 - Cum am ajuns în Schengen cu drepturi depline. Ciolacu susține că o întâlnire cu Blinken a fost decisivă: „Românii nu mai pot fi considerați cetățeni europeni de mâna a doua” (VIDEO)
22:55 - Adriana Bahmuțeanu continuă războiul cu Silvius și Honorius Prigoană: Nu sunt lăsată să-mi țin copiii în brațe. Frații vitregi ne-au jefuit de acest drept. Toată povestea asta ascunde un scop material al lor
22:23 - Circa 1.000 de persoane, posibil să fi fost ucise de ciclonul Chido în teritoriul francez Mayotte. Cea mai puternică furtună din ultimii 90 de ani a pus la pământ cartiere întregi (VIDEO)
21:49 - Damian Drăghici, soluții pentru cei care se simt singuri: „Am un lucru care mi se întâmplă…”
21:26 - Furt la o mănăstire din județul Cluj. Hoții au fugit cu mai multe obiecte prețioase
20:59 - „Voi cum rezistați cu un salariu de 3.500 de lei? Sunt eu singura fraieră?”. Revolta unei tinere în online și valul de comentarii stârnite. Ce sfaturi a primit
20:33 - Un bătrân de 77 de ani din Dolj a fost ucis de propriul fiu. Cum a aflat Poliția
20:12 - Un motan călător a fost găsit după 11 ani, la 1.300 de kilometri distanță: „Ce altceva mai poți face decât să te bucuri?” (VIDEO)
19:39 - Peste 20 de persoane, surprinse de vremea rea în zona vârfului Leaota. Acţiune extrem de dificilă a salvamontiștilor (FOTO)