Protest la primăria din Alexandria: Funcționarii publici, gunoierii și profesorii nu vor să mai muncească fără să fie plătiți

Protest la primăria din Alexandria: Funcționarii publici, gunoierii și profesorii nu vor să mai muncească fără să fie plătiți
Foto: alexandria.ro

Angajaţii primăriei din Alexandria ies marți dimineață  în stradă pentru că nu vor să mai muncească pe gratis. Bugetul municipiului a fost blocat în instanţă, aşa că funcţionarii publici, gunoierii, dar şi dascălii nu îşi mai primesc salariile.

Dezamăgirea generată de neplata la timp a salariilor i-a determinat pe angajaţii municipalităţii alexăndrene să întrerupă activitatea în fiecare zi, pe o perioadă nedeterminată, între orele 9.00 şi 10.00 ale fiecărei zile lucrătoare.

Profesorii spun că nu vor mai merge la cursuri până miercuri, dacă problema salariilor nu se rezolvă cât mai repede. Mai mult, şcolile ar putea fi închise din această săptămână pentru că furnizării de agent termic şi energie electrică ameninţă cu sistarea servciului, din cauza facturilor restante.

Poliţia Locală şi Administraţia Domeniului Public se vor alătura protestului demarat de funcţionarii publici. 

Şi dascălii din Turnu Măgurele îşi continuă protestele începute luni şi ameninţă cu greva generală. Mai multe şcoli din judeţ au acumulat datorii uriaşe la căldură şi ar putea fi închise.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`