“Nu ne e indiferent”: Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, îngrijorat de situația din Transnistria

“Nu ne e indiferent”: Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, îngrijorat de situația din Transnistria
Foto: antiwar.com

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat în cadrul unei întâlniri cu liderul regimului separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, că Moscovei nu îi este indiferență situația din Transnistria, relatează publicaţia rusă Kommersant în pagina sa electronică, titrează știripesurse.

"În ultima vreme, nu au mai avut loc întâlniri în acest format din cauza dificultăţilor cu care se confruntă delegaţiile ruse în deplasările lor în Transnistria", a explicat Rogozin.

Ucraina a suspendat încă de anul trecut tranzitarea teritoriului său pentru convoaiele destinate contingentului rus din Transnistria şi a luat măsuri de securitate sporite la frontiera cu Republica Moldova pe tronsonul transnistrean, iar Chişinăul a impus controale severe în ceea ce priveşte deplasarea militarilor ruşi prin teritoriul său în stânga Nistrului.

Vicepremierul rus, emisar al preşedintelui Vladimir Putin pentru Transnistria, a propus Tiraspolului să-şi trimită reprezentanţi în calitate de observatori la reuniunea Comisiei interguvernamentale ruso-moldovene pentru cooperare economică, programată pentru sfârşitul anului la Moscova. Această comisie ar urma să se reunească în format complet în luna noiembrie, anunţase în urmă cu o zi, la Chişinău, vicepremierul rus, după discuţiile purtate cu oficiali moldoveni. El a făcut această invitaţie Tiraspolului în calitatea sa de copreşedinte al comisiei respective, mai scrie sursa citată.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`