Protest spontan în mai multe școli din Teleorman: Profesorii nu și-au primit salariile de trei luni

Protest spontan în mai multe școli din Teleorman: Profesorii nu și-au primit salariile de trei luni
Foto: harta.bdne.edu.ro

Cursurile în mai multe școli din județul Teleorman au fost suspendate, după ce mai mulți profesori au protestat spotan luni, fiind nemulțumiți că nu și-au primit salariile de trei luni, notează Mediafax.

Ioan Predescu, președintele Sindicatului Liber din Învățământ Teleorman, susține că dascălii sunt victime colaterale, iar limita suportabilității a fost depășită.

De asemenea, profesorii reclamă faptul că în școli a fost oprită și căldura, iar elevii sunt nevoiți să învețe în frig. Prefectul Teodor Nițulescu i-a invitat pe protestatari la discuții, dar aceștia i-a refuzat. Însă, când profesorii l-au chemat să discute cu aceștia în fața mulțimii, Nițulescu i-a refuzat la rândul lui.

Chemat la discuții a fost și ministrul Educației, Daniel Funeriu, însă nici acesta nu a acceptat invitația.

“Vom trimite o scrisoare deschisă către primul-ministru, în care îi vom cere demiterea prefectului de Teleorman, Teodor Nițulescu. I-am cerut ministrului Funeriu să vină astăzi (n.r. -15 noiembrie) la Teleorman să stea de vorbă cu oamenii, dar acesta a refuzat”, a declarat Tudor Spiridon, președintele Sindicatului “Spiru Haret”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`