Poliția americană a dejucat un atentat plănuit asupra forțelor de ordine și oficiilor poștale din New York

Poliția americană a dejucat un atentat plănuit asupra forțelor de ordine și oficiilor poștale din New York
Un bărbat din New York a fost arestat de către autoritățile americane după ce a fost suspectat că ar fi fabricat bombe pentru a ataca poliția și oficii poștale, notează BBC. Jose Pimentel, 27 de ani, de...

Un bărbat din New York a fost arestat de către autoritățile americane după ce a fost suspectat că ar fi fabricat bombe pentru a ataca poliția și oficii poștale, notează BBC.

Jose Pimentel, 27 de ani, de origine dominicană “preconiza să utilizeze bombe împotriva mașinilor de poliție, echipamentelor Poștei și a militarilor care revin din străinătate”, potrivit primarului orașului New York, Michael Bloomberg.

Pimentel susține că planurile sale au fost inspirate de organizația teroristă Al-Qaida. Americanul era un partizan al imamului radical americano-yemenit Anwar al-Awlaki, ucis la 30 septembrie, iar acțiunile sale s-au intensificat după moartea imamului.

Polițiștii au descoperit că Jose Pimentel a construit trei bombe artizanale în apartamentul său, după ce a cumpărat componentele din mai multe locuri și s-a inspirat din instrucțiunilor de pe internet.

Bărbatul este acuzat de posesie de arme în scopuri teroriste, complot terorist, susținere pentru un act terorist și posesie de substanțe explozive.

Bărbat suspectat că pregătea un atentat, arestat la New York

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`