Decizie controversată luată de Facebook: Un videoclip care instigă la violență contra Israelului nu va fi scos de pe rețeaua de socializare (VIDEO, FOTO)

Decizie controversată luată de Facebook: Un videoclip care instigă la violență contra Israelului nu va fi scos de pe rețeaua de socializare (VIDEO, FOTO)

Ministrul de Securitate Publică din Israel, Gilad Erdan, a atacat compania Facebook cu scopul de a-i determina pe liderii companiei să scoată videoclipul cu antrenamentele teroriștilor Hamas din Fâșia Gaza, însă platforma de socializare a respins acuzațiile și a refuzat să răspundă cererii, arată jerusalemonline.com.

La doar câteva ore după ce Facebook a răspuns acuzațiilor lui Erdan și a spus că "nu există loc pentru conținut care să încurajeze violența, amenințările directe, teroarea și injuriile pe platforma noastră", site-ul de social media i-a permis agenției de știri Shahab să difuzeze live un antrenament al teroriștilor Hamas.

Videoclipul, care a fost încărcat pe Facebook, a fost vizualizat de mii de ori, înfățișându-i pe teroriștii Hamas în timp ce se antrenau în folosirea armelor și rachetelor. Cu toate acestea, se pare că acest tip de videoclip este potrivit pentru Facebook. Când Channel 2 News s-a plâns despre conținutul acestei întregistrări video, Facebook a răspuns afirmând că nu contravine standardelor comunității.

Duminică seară, Erdan a atacat platforma de socializare și pe fondatorul acesteia Mark Zuckerberg, pe motiv că acea înregistrare contribuie la instigarea violenței contra Israelului.

Răspunsul Facebook a fost unul prompt, afirmând că "rețeaua lucrează constant cu agențiile de securitate pentru a asigura că oamenii știu cum să folosească Facebook corect. Nu este loc pentru conținut care să încurajeze violența, amenințările directe, teroarea și injuriile pe platforma noastră".

Aroganță marca Facebook: Un videoclipul care instigă la violență contra Israelului nu va fi scos de pe rețeaua de socializare

#DIRECT_ONE_ixbmg2#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`