Val de accidentări pe pârtie. Ce greșeală au făcut turiștii

Val de accidentări pe pârtie. Ce greșeală au făcut turiștii
Sursa Foto: Facebook/ Ski&Outdoor Magazine

Sute de persoane s-au accidentat pe pârtie în această vacanță, iar majoritatea turiștilor au suferit diverse fracturi după ce s-au dat cu sania, chiar dacă le este interzis. Deși administratorii susțin că au montat perne de amortizare în jurul stâlpilor sau copacilor de pe partea inferioară, ei dau vina pe oamenii care le fură noaptea.

Accidentări pe pârtia Clăbucet

Dispeceratul Național Salvamont a înregistrat peste 100 de apeluri legate de accidentări la Predeal din data de 2 până pe 6 ianuarie, conform observatornews.

Unul dintre cele mai grave accidente s-a petrecut în apropierea părții inferioare a liniei de scaun din Predeal. Aici, un turist a alunecat cu sania, a pierdut controlul direcției, a lovit gardul din partea dreaptă și a căzut de la 2 metri înălțime printr-o gaura din gard. Aceasta nu a fost reparată nici după trei zile de la producerea accidentului. Victima a ajuns la spital cu mai multe fracturi.

În Predeal nu este nicio pârtie pentru sanie, cu toate acestea, cele mai multe accidentări sunt la săniuș, chiar dacă acest lucru este interzis.

Problemele pârtiei

Una dintre problemele pârtiei Clăbucet este derdelușul cu înclinație mare, iar sosirea se află la doar patru metri de o stradă foarte circulată. În plus, pe marginea pârtiei, niciun stâlp metalic, din lemn sau copac nu este înconjurat cu perne de amortizare în caz de impact. Astfel, aceste zone devin extrem de periculoase pentru cei care se dau cu sania.

Administratorii pârtiei spun că după ce montează pernele de amortizare, noaptea, oamenii le desfac.

„Seara se închide pârtia, vin tot felul de turişti, ni le fură, se dau cu ele, iar noi ziua trebuie să le punem la loc”, a spus un technician al pârtiei.
Autoritățile le recomandă turiștilor să practice săniușul doar în zonele omologate pentru a preveni accidentările.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card
21:57 - Mai este posibilă scoaterea lui Călin Georgescu din cursa pentru prezidențiale? Elena Lasconi: „Cele 3 decizii ale CCR sunt atât de grave încât nu cred că se mai pot repara vreodată. E extrem de grav ce s-a întâmplat” (VIDEO)
21:53 - Incendiu pe Autostrada A2 București – Constanța. O mașină a ars în totalitate
21:44 - Elena Lasconi: Sunt deschisă să dialoghez cu Nicușor Dan, dar nu avem fixată nicio întâlnire (VIDEO)
21:36 - Au început lucrările de extindere a plajei într-o stațiune preferată de tineri. Când se estimează că vor fi finalizate