S-a înregistrat cea mai caldă noapte de 7 ianuarie de când se fac măsurători în România. Câte grade au fost la Sibiu după miezul nopții

S-a înregistrat cea mai caldă noapte de 7 ianuarie de când se fac măsurători în România. Câte grade au fost la Sibiu după miezul nopții
(FOTO: Freepick)

S-a înregistrat cea mai caldă noapte de 7 ianuarie de când se fac măsurători meteo în România. În aproape 40 de stații s-au depășit recordurile de temperaturi ridicate, în unele zone chiar și cu 5 grade.

Temperaturi ridicate în România

Spre exemplu, în Sibiu, la Boița, erau 15 grade după miezul nopții. Acest lucru s-a datorat fenomenului inversiunii termice. Dar, la fel de cald a fost și în alte locuri din țară unde s-au depășit recorduri, conform știrileprotv.

„Cu siguranță vor fi recorduri și în noaptea care urmează, pentru că minimele estimate vor fi cuprinse între minus 2 și 8 grade, ceea ce înseamnă valori chiar mai ridicate față de maximele pe care ar trebui să le înregistrăm în această perioadă. Deci în prima decadă a lunii aprilie ar trebui să înregistrăm temperaturi maxime de 8 până la 18 grade și minime pozitive atât de ridicate în toate zonele țării”, a transmis un meteorolog ANM.

Aceste recordui vin după alte 10 zile în care temperaturile au fost mult prea ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă din an.

Climatologii nu au vești bune

Unii s-au bucurat că vremea este de tricou, dar climatologii sunt îngrijorați. 2024 a fost declarat cel mai călduros an din ultimii 175 de ani, iar în 22 iulie s-a atins temperatura medie pe glob cu peste 1,5 grade, și pentru 2025 veștile nu sunt foarte bune.

„Rămânem în acest domeniu al surprizei climatice, din păcate. Ceva din motorul climatic funcționează, să spun așa, pe modul turbo. Avem o amplificare a încălzirii globale. Marja cu care se depășesc recordurile e mult mai mare și nu o putem explica încă la zecime și la sutime. Deja sunt probleme mari, de exemplu, cu creșterea nivelului oceanului planetar”, a declarat climatologul șef al ANM.

194 de țări, printre care și România, au semnat, în 2015, un acord la Paris prin care și-au propus ca până în 2050 să devină netre climatic, adica să limiteze emisiile de gaze cu efect de seră 0, pentru ca temperature medie globală să nu crească mai mult de 1,5 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card
21:57 - Mai este posibilă scoaterea lui Călin Georgescu din cursa pentru prezidențiale? Elena Lasconi: „Cele 3 decizii ale CCR sunt atât de grave încât nu cred că se mai pot repara vreodată. E extrem de grav ce s-a întâmplat” (VIDEO)
21:53 - Incendiu pe Autostrada A2 București – Constanța. O mașină a ars în totalitate
21:44 - Elena Lasconi: Sunt deschisă să dialoghez cu Nicușor Dan, dar nu avem fixată nicio întâlnire (VIDEO)
21:36 - Au început lucrările de extindere a plajei într-o stațiune preferată de tineri. Când se estimează că vor fi finalizate
21:31 - Elena Lasconi: „A fost unul dintre cele 6 momente în care s-a încercat scoaterea mea din această cursă pentru prezidențiale”. Ce spune președinta USR despre situația creată privind candidatura lui Crin Antonescu (VIDEO)
21:23 - Mai puține locuri de muncă în străinătate. Motivul pentru care multe țări din Europa au avut parte de restructurări
21:18 - Elena Lasconi: Data alegerilor trebuia să fie 8 decembrie 2024. Cred că Curtea Constituțională va da hotărâri ilegale până când va ieși Președinte cine dorește Curtea Constituțională (VIDEO)
21:01 - Obama și Trump, moment inedit la funeraliile lui Jimmy Carter. Fostul președinte SUA nu se mai poate stăpâni și izbucnește în râs