O turistă de 22 de ani a fost ucisă de un elefant în Thailanda în timp ce-l îmbăia într-un sanctuar pentru animale

O turistă de 22 de ani a fost ucisă de un elefant în Thailanda în timp ce-l îmbăia într-un sanctuar pentru animale
Sursa foto: Freepik / @freepik

O turistă spaniolă a fost ucisă de un elefant în timp ce spăla vineri animalul într-un sanctuar din sudul Thailandei, potrivit poliției locale.
Blanca Ojanguren Garcia, în vârstă de 22 de ani, și iubitul ei îi făceau baie unui elefant la centrul de îngrijire a elefanților din Koh Yao, când animalul a părut că ar fi „intrat în panică” și a străpuns-o cu fildeșii, a declarat poliția pentru CNN.

Spălatul elefanților în sanctuarele pentru animale este o activitate populară pentru turiști în Thailanda

Garcia era în vizită în Thailanda cu iubitul ei, iar cuplul făcuse o excursie de o zi în centrul de pe insula Koh Yao Yai, venind de pe populara insula Phuket din Thailanda, a declarat șeful poliției districtului Koh Yao, Charan Bangprasert, pentru CNN. Proprietarul centrului a informat poliția despre incident vineri și o anchetă este în curs, a spus șeful poliției.

CNN a contactat centrul de îngrijire a elefanților și ambasada Spaniei în Thailanda pentru comentarii.
Populația sălbatică de elefanți, animalele naționale ale Thailandei, a scăzut drastic în ultimele decenii din cauza amenințărilor din partea turismului, exploatării forestiere, braconajului și invadării umane a habitatelor elefanților.

Experții estimează că populația de elefanți sălbatici din Thailanda a scăzut la 3.000-4.000, o scădere de la peste 100.000 de la începutul secolului al XX-lea.

Între timp, numărul de elefanți captivi a crescut cu 134% între 2010 și 2020, estimându-se că aproximativ 2.800 de elefanți sunt ținuți în Thailanda în locuri turistice, potrivit organizației internaționale non-profit World Animal Protection.

Organizația de caritate a îndemnat împotriva exploatării elefanților de către industria turismului și a cerut încetarea creșterii animalelor în captivitate, exprimând alarma pentru condițiile în care mulți sunt ținuți, inclusiv izolarea la care sunt supuși.

„Elefanții sunt animale extrem de inteligente, cu capacitatea de a avea gânduri și emoții complexe”, a spus organizația de caritate într-un raport din 2020. „Gestionarea elefanților prezintă un risc extrem de ridicat și evidențiază inadecvarea acestora pentru mediile captive, mai ales atunci când sunt în contact direct cu oamenii.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`