Tanczos Barna: Cu siguranță, dacă se menține acest trend de creștere a încasărilor la ANAF, putem să acoperim în mare parte deficitul bugetar din creșterile de venituri. ANAF a colectat în 2024 cu 70 de miliarde mai mult decât în 2023 (VIDEO)

Tanczos Barna: Cu siguranță, dacă se menține acest trend de creștere a încasărilor la ANAF, putem să acoperim în mare parte deficitul bugetar din creșterile de venituri. ANAF a colectat în 2024 cu 70 de miliarde mai mult decât în 2023 (VIDEO)
Sursa foto: Captura video

Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, (UDMR), a avut o intervenție în cadrul emisiunii Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a afirmat că, dacă se menține trendul de creștere a încasărilor la ANAF, este posibil să se acopere în mare parte deficitul bugetar din creșterile de venituri.

El a menționat că ANAF a colectat cu 70 de miliarde de lei mai mult în 2024 comparativ cu 2023, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă și un semnal de normalitate în colectările de taxe și impozite.

„Cheltuielile statului trebuie să scadă, trebuie reduse, serviciile trebuie să fie de calitate”

Tancoz Barna a subliniat importanța digitalizării și a conformării voluntare a plătitorilor de impozite, care ar trebui să fie răsplătită de stat printr-o “schimbare de mentalitate”, adică prin îmbunătățirea calității serviciilor publice și reducerea cheltuielilor statului.

“Cu siguranță, dacă se menține acest trend de creștere a încasărilor la ANAF, putem să acoperim în mare parte deficitul bugetar din creșterile de venituri. ANAF, în anul 2024, a colectat cu 70 de miliarde mai mult decât în 2023. Este o creștere semnificativă și este un prim semnal de intrare în normalitate în ceea ce privește colectările de taxe și impozite, respectiv, conformarea voluntară, pentru că digitalizarea de la ANAF, e-Factura, e-Transport și celelalte module care sunt în dezvoltare vor duce la o conformare voluntară mult mai mare în rândul plătitorilor de impozite și taxe, dar această conformare, practic, trebuie răsplătită de statul român printr-o schimbare de mentalitate, o schimbare de mentalitate care aduce servicii publice mai bune calitativ și la un preț mai mic, dacă pot să spun așa.

Adică cheltuielile statului trebuie să scadă, trebuie reduse, serviciile trebuie să fie de calitate și cetățeanul, respectiv, agentul economic trebuie respectați, astfel încât cei care prin impozite și taxe plătite susțin statul român să fie cei care sunt în centrul atenției, focusul serviciilor publice”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:46 - Românii, nevoiți să caute metode de a-și suplimenta venitul din cauza noilor măsuri fiscale. Ce soluție au găsit
21:40 - Avocata lui Georgescu, despre anularea alegerilor: 9 milioane de români au fost declarați practic lipsiți de discernământ. Iohannis ocupă ilegal funcția. Guvernul e ilegitim, așa că orice act al său e nul de drept și infracțiune (VIDEO)
21:26 - S-a înregistrat cea mai caldă noapte de 7 ianuarie de când se fac măsurători în România. Câte grade au fost la Sibiu după miezul nopții
21:19 - Diana Buzoianu (USR): Alegerile în luna mai, de fapt, ne arată că au fost împinse în funcție de calendarul politic al PSD și PNL. Democrația din România este una care se clatină (VIDEO)
21:09 - Țara care și-a bătut propriul record pentru executarea celor mai multe femei într-un an. Cifrele sunt îngrijorătoare
21:08 - Dâmbovița: Cine era biciclistul care a murit după ce un șofer băut a dat cu mașina peste el
20:51 - România va vinde Germaniei gaze din exploatările din Marea Neagră. Burduja: Proiectul va aduce 20 de miliarde de euro la buget. Suntem bucuroși să contribuim la proiectul european de eliminare a dependenței de gazele rusești (VIDEO)
20:49 - Traseul din România unde siguranța pasagerilor din trenuri depinde de rezistența unui buștean. „O minune a făcut să nu avem accidente serioase”
20:49 - Elena Lasconi, după ce coaliția a stabilit calendarul alegerilor prezidenţiale: „De ce 4 mai? Cum au calculat această dată? De ce așa târziu? Românii așteaptă altceva după 35 de ani”
20:48 - Aterizare de urgență în Timișoara. Zgomotul care l-a determinat pe pilot să nu continue traseul