Ministrul Educației, despre nemulțumirile studenților și profesorilor: Deficitul e extraordinar de mare, pune la risc buna funcționare a țării. Premierul a promis că solicitările lor vor fi o prioritate când contextul financiar va permite (VIDEO)

Ministrul Educației, despre nemulțumirile studenților și profesorilor: Deficitul e extraordinar de mare, pune la risc buna funcționare a țării. Premierul a promis că solicitările lor vor fi o prioritate când contextul financiar va permite (VIDEO)
Foto: Facebook/ Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, UBB

Daniel David, noul ministru al Educației, a declarat că empatizează cu studenții și profesorii, nemulțumiți după adoptarea de către Guvern a Ordonanței „trenuleț”, dar condițiile economico-financiare chiar nu permit acum acordarea unor drepturi. Acesta s-a arătat moderat optimist și a precizat că premierul Marcel Ciolacu (PSD) însuși a spus că-și va face o prioritate din revendicările acestor oameni atunci când situația bugetului se va îmbunătăți.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Alex Vlădescu pe B1 TV.

Daniel David, reacție la nemulțumirile studenților și profesorilor

„Ați menționat de nemulțumirile studenților și ale oamenilor din sistem. Ca membru al Guvernului, nu pot decât să fiu solidar cu încercarea de a ține sub control acest deficit bugetar extraordinar de mare, care pune la risc buna funcționare a țării, să știți, și chiar satisfacerea pe termen mediu și lung a drepturilor noastre.

Dar înțeleg și reacțiile colegilor mei, mai ales că multe drepturi au fost câștigate recent cu grevele din sistem. S-au promis lucruri și acum se trezesc cu ele înghețate.

În timpul discuțiilor pe care le-am avut cu premierul și partenerii de dialog social, premierul a fost foarte clar că cum se va echilibra situația economico-financiară, și eu i-am amintit de aceste promisiuni făcute sistemului, el le va avea ca prioritate. Până una-alta, colegii din sistem nu pot fi opriți să-și exprime nemulțumirile.

Sunt multe drepturi blocate sau condiționate de diverse alte lucruri. (…) Eu sunt optimist, dar am un optimism rezervat, ținând cont de contextul economico-financiar în care suntem.

Dar, repet, hai să facem sistemul să funcționeze, să implementăm reformele ce pot fi implementate în acest context și să ne batem în continuare pentru drepturile promise sistemului, așa încât, când condițiile economico-financiare permit, să fie prioritate satisfacerea lor”, a declarat ministrul Daniel David, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările