Mihaela Bilic a mai demontat un mit alimentar: „Vă spun un secret”

Mihaela Bilic a mai demontat un mit alimentar: Vă spun un secret
Nutriționistul Mihaela Bilic / Foto: Facebook: Mihaela Bilic

Cunscutul medic nutriţionist Mihaela Bilic a mai de demontat un mit alimentar. Ea a spus dacă grăsimea din carnea de porc este, într-adevăr, un pericol, așa cum o văd unii.

„Suntem responsabili de bucata de carne pe care o punem în farfurie”

Mihaela Bilic a precizat că grăsimea se află la periferia animalului și este extrem de ușor să scăpăm de ea, dacă ne dorim, bineînțeles, acest lucru.

„Porcul este mai gustos decât carnea de vită. Este un animal nerumegător, cu un singur stomac, deci calitățile nutriționale ale cărnii reflectă modul în care a fost hrănit. Dacă mănâncă ghinde și rădăcini în sălbăticie, grăsimea va avea Omega 3, dacă e hrănit cu soia, cresc acizii mononesaturați, iar dacă primește porumb, cresc acizii grași polinesaturați. Cine a zis că porcul are o carne grasă? Se face confuzie între grăsimea totală a carcasei și conținutul de grăsime din carne. Grăsimea porcului se găsește la periferie, ca urmare putem curăța ușor bucățele de carne înainte sau după gătit. Degeaba dai vina pe porc, când vine vorba de carne împănată, noi suntem responsabili de bucata de carne pe care o punem în farfurie, iar diferențele sunt colosale.”, a spus Mihaela Bilic pe Facebook.

„Carnea preparată termic are mai puține calorii și este mai slabă”

De asemenea, medicul nutriționist a făcut și un clasament al tipurilor de carne de la porc, și a spus câtă grăsime se află în anumite părți ale acestuia.

„Mușchiulețul de porc, maximum 4%. Pulpa și cotletul ajung până la 7% grăsime. La ceafă, pentru că este împănată își are firele de slănină, ajungem până la 15%, iar costița ajunge până la 45% grăsime, dar asta nu este costiță, ci fleică. Dar vă spun un secret, grăsimea se topește la gătit și iese din carne. Prin urmare, carnea preparată termic are mai puține calorii și este mai slabă. Grăsimea potențează aromele și frăgezește. Nu întâmplător ne place mai mult ceafa la grătar decât cotletul. V-ați întrebat vreodată ce fel de carne are porcul, roșie sau albă? Aflați din cărțile de nutriție că porcul este încadrat la capitolul carne albă.”, a mai spus Bilic, potrivit România TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările