Nicolae Păun: După ce am fost sclavi, deportați și asimilați forțat, Călin Georgescu vrea să transforme romii în ierbivori? (VIDEO)

Nicolae Păun: După ce am fost sclavi, deportați și asimilați forțat, Călin Georgescu vrea să transforme romii în ierbivori? (VIDEO)

Stimate domnule Călin Georgescu,

Ați afirmat în campania electorală că “poporul român nu admite afronturi ale minorităților și străinilor”, iar “minoritățile trebuie să respecte poporul român, care le-a dat pământ și apă”. Mă simt obligat să vă atrag atenția asupra faptului că partidele politice și minoritățile naționale nu reprezintă un moft pentru democrație. Aceste entități sunt parte a unui corp întreg și sănătos, care se numește Democrație!

De multe ori ați făcut apel la istorie, dar ați omis mereu să menționați faptul că la constituirea României de azi minoritățile au avut o contribuție decisivă. Acest lucru e menționat chiar și în Proclamația de la Islaz, cea care a fost citită public în iunie 1848 de către Ion Heliade Rădulescu.

Ați uitat sau probabil nu v-a interesat faptul că în toate războaiele de întregire a neamului românesc romii și celelalte minorități conlocuitoare au fost soldați în armata României și au murit pe câmpurile de luptă. Aceste lucruri sunt consemnate în documentele oficiale ale statului român, iar eroii au fost sculptați pe monumentele ce le sunt închinate.

Domnule Călin Georgescu, vă invit să reflectați cu mai mare atenție asupra afirmațiilor pe care le faceți cu privire la minorități, care n-ar trebui să aibă privilegii pe teritoriul României, că e de ajuns că poporul român le dă pamânt și apă. Domnule Georgescu, am impresia că ne considerați ierbivori, dacă ne spuneți că pentru a trăi în România avem nevoie doar de o mână de paie și un râu unde să ne adapăm.

Dacă nu mă înșeală memoria, cred că ne-am întâlnit acum vreo 15 ani, la o sindrofie. Dacă am reținut bine, nora dumneavoastră este de etnie romă. Ei i-ați recomanda același regim pe care ni-l recomandați și nouă?

Oare după atâția ani de discriminare a minorității rome în România, în care am fost transformați în sclavi, am fost deportați și asimilați forțat, acum vreți să ne transformați în ierbivori?

Domnule Georgescu, peste tot în această lume despre care ne vorbiți continuu, în calitate de fost angajat sau colaborator la ONU, există două forme de organizare statală: una militară, în care țara respectivă e condusă de un partid unic și de un dictator, și una pluripartidă, bazată pe doctrine politice multiple, în care există mai multe partide reprezentate în Parlament. Prin urmare, poate ne spuneți și nouă cum vreți să arate concret România sub eventuala conducere a dumneavoastră?!

Închei prin a vă spune că m-am simțit foarte mândru când am văzut că toate programele de Revelion, de la toate televiziunile din România, au avut ca principali invitați artiști romi, care au încălzit inimile românilor în noaptea dintre ani. Am constatat că România, după 35 de ani de la Revoluție, a început să promoveze cultura romilor, la ore de maximă audiență.

Sper ca 2025 să ne aducă tuturor înțelepciunea necesară, pentru a scoate România din impasul politic actual!

Cu respect și considerație,

Nicolae Păun,
deputat, reprezentantul romilor în Parlament

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările
21:47 - Salariul primit de un cetățean nepalez în România. De câți bani are nevoie pentru a se întreține la noi în țară
21:29 - Tancoz Barna: Cu siguranță, dacă se menține acest trend de creștere a încasărilor la ANAF, putem să acoperim în mare parte deficitul bugetar din creșterile de venituri. ANAF a colectat în 2024 cu 70 de miliarde mai mult decât în 2023 (VIDEO)
21:13 - Mărturisirea emoționantă a unui bărbat care s-a aruncat în Dunăre pentru a recupera crucea. Cui i-a dedicat gestul
21:11 - Milioane de americani, afectați de fenomenele extreme din SUA. Ce recomandă autoritățile
21:11 - Tanczos Barna: O să facem tot posibilul ca anul acesta să nu avem creșteri de TVA, de impozite, taxe în afara celor prinse în Ordonanță / Până pe 27 ianuarie vom prezenta Guvernului o primă variantă a bugetului pe 2025 (VIDEO)
20:35 - O pacientă a fugit din maternitate și a fost adusă înapoi de jandarmi. Unde plecase femeia?