Un specialist a explicat care sunt beneficiile, dar și riscurile botoxului. „Au început să se observe și reacțiile adverse”. Ce spune despre aplicarea acidului hialuronic

Un specialist a explicat care sunt beneficiile, dar și riscurile botoxului. Au început să se observe și reacțiile adverse. Ce spune despre aplicarea acidului hialuronic
Sursa foto: Freepik / @ freepik

Un doctorand farmacist a explicat care ar fi beneficiile botoxului, dar și riscurile acestuia.

Ema Gheorghiță a punctat și cât de important este să apelăm la acidul hialuronicAtunci când avem o cremă cu acid hialuronic aceasta trebuie să fie aplicată în mod obligatoriu doar pe tenul umed”, a spus specialista.

Ema Gheorghiță a spus dacă este bine sau nu apelăm la botox. Ea a precizat că pacienta trebuie să facă o consultație doar la un medic dermatolog, în cabinete specializate, pentru că pot să apară reacții adverse grave. De asemenea, specialista a vorbit și despre importanța acidului hialuronic și trucurile de aplicare.

Care sunt beneficiile botoxului

Ema Gheorghiță a explicat care sunt beneficiile botoxului.

 „Beneficiile botoxului sunt foarte multe, din punct de vedere medical, dar și din punct de vedere cosmetic. Adică toxina botulinică este folosită în medicină pentru mai multe lucruri, dar în principal oamenii o cunosc pentru rolul ei cosmetic, fiind acela de a reduce ridul, acesta fiind un beneficiu extraordinar de mare.

Dar care este dezavantajul? Dezavantajul este că, fiind de atâta timp studiată, au început să se observe și reacțiile adverse. După patru ani de folosire îndelungată a toxinei botulinice, există o atrofiere musculară ireversibilă la nivelul feței, iar atunci este foarte bine să fie făcută această toxină botulinică doar la recomandarea medicului, fără să insistăm.

Eu colaborez cu foarte mulți medici dermatologi și mi s-a spus că sunt paciente care vin să le ceară un anumit tip de botox, vin să le ceară o anumită frecvență. Este la fel ca pacienții care se duc la medicul de familie și cer antibiotic, dar doar medicul este în măsură să decidă. Trebuie să ascultăm de sfatul medicului dermatolog.

Ce mai avem de luat în calcul, vizita trebuie neapărat să fie făcută doar la medicul dermatolog, doar în cabinete, pentru că pot să existe reacții adverse imunologice și atunci trebuie să fie o toxină botulinică care este standardizată, care este certificată, care este dintr-o sursă respectabilă și făcută de un medic specializat, de un medic dermatolog care este specializat în a aplica toxina botulinică”, a explicat Ema, doctorand farmacist pentru Click.

Cum ar trebui să fie aplicat acidul hialuronic

Ea a precizat și care ar fi trucurile de aplicare în privința acidului hialuronic

„Ce trebuie să avem în vedere pentru noi ca și consumatori este că atunci când avem o cremă cu acid hialuronic aceasta să fie aplicată pe tenul umed. Pentru că dacă nu aplicăm pe tenul umed, acidul hialuronic va avea tendința să usuce și mai multă pielea și va avea tendința să aibă acest „efect de pilling”.

Și o să spui că nu este crema bună, dar dacă îl aplici pe tenul umed s-ar putea să ai cu totul alt efect și mai mult decât atât, vei avea și pielea hidratată. Și serul hialuronic trebuie aplicat în zona firelor de păr, pe direcția de creștere a firelor de păr, mai ales dacă este un ten acneic. Să evităm apariția coșurilor, pentru că s-ar putea să rămână crema sau serul, dacă îl aplicăm invers, la nivelul porului. Deci, acidul hialuronic este chiar o moleculă extraordinar de bună”, a mai spus specialista.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările
21:47 - Salariul primit de un cetățeam Nepalez în România. De câți bani are nevoie pentru a se întreține la noi în țară
21:29 - Tancoz Barna: Cu siguranță, dacă se menține acest trend de creștere a încasărilor la ANAF, putem să acoperim în mare parte deficitul bugetar din creșterile de venituri. ANAF a colectat în 2024 cu 70 de miliarde mai mult decât în 2023 (VIDEO)
21:13 - Mărturisirea emoționantă a unui bărbat care s-a aruncat în Dunăre pentru a recupera crucea. Cui i-a dedicat gestul
21:11 - Milioane de americani, afectați de fenomenele extreme din SUA. Ce recomandă autoritățile
21:11 - Tanczos Barna: O să facem tot posibilul ca anul acesta să nu avem creșteri de TVA, de impozite, taxe în afara celor prinse în Ordonanță / Până pe 27 ianuarie vom prezenta Guvernului o primă variantă a bugetului pe 2025 (VIDEO)
20:38 - Călin Georgescu, îndemn la „Marea Unire Juridică”. Ce apel a făcut către susținătorii săi (VIDEO)
20:35 - O pacientă a fugit din maternitate și a fost adusă înapoi de jandarmi. Unde plecase femeia?
20:34 - Simona Halep, de nerecunoscut într-o poză editată și postată de Loredana Groza. Cum a reacționat sportiva?