Diana Șoșoacă: „România trebuie să devină platforma de negociere între Rusia și Ucraina pentru a evita absorbirea în cadrul Imperiului austro-ungar”

Diana Șoșoacă: „România trebuie să devină platforma de negociere între Rusia și Ucraina pentru a evita absorbirea în cadrul Imperiului austro-ungar”
Eurodeputata Diana Șoșoacă, președinta SOS România. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Eurodeputata Diana Șoșoacă, președinta SOS România, susține că „România trebuie să devină platforma de negociere între Rusia și Ucraina pentru a evita absorbirea în cadrul Imperiului austro-ungar”.

Ea a mai afirmat că „Austria lui Karl Nehammer şi Ungaria lui Viktor Orban au ajuns să decidă politica de la Bucureşti” și că dacă statul român nu-și va regăsi vocea pe scena internațională, vom ajunge să avem nevoie de „pașapoarte la intrarea în Transilvania, că resursele deja au plecat pe linia Budapesta-Viena”.

„Atâta vreme cât Viktor Orban decide miniștrii de la București, desigur că Ungaria nu are nici un interes ca România să joace vreun rol în noua arhitectură globală și regională”, a mai susținut eurodeputata SOS România.

Șoșoacă: Austria și Ungaria au ajuns să decidă politica de la București

„România trebuie să devină platforma de negociere între Rusia și Ucraina pentru a evita absorbirea în cadrul Imperiului austro-ungar
În timp ce atenţia poporului român a fost ocupată cu seria loviturilor anti-constituţionale ale CCR, începând cu data de 5 octombrie când mi s-a interzis candidatura la prezidenţiale, continuând cu anularea alegerilor prezidenţiale şi culminând cu menţinerea unui preşedinte ilegitim la Cotroceni, Imperiul austro-ungar s-a refăcut peste România cu consecinţe negative incalculabile.

Astfel, Austria lui Karl Nehammer şi Ungaria lui Viktor Orban au ajuns să decidă politica de la Bucureşti, iar premierul Ungariei să aibă o mână forte asupra Executivului prin cei doi miniştri UDMR care deţin portofolii strategice, Finanţele şi Dezvoltarea, portofolii prin care Viktor Orban să aibă un membru în CSAT (ministrul Finanţelor) şi să poată opera reîmpărţirea teritorială a ţării printr-o aşa numită regionalizare care să consfinţească autonomia de facto a Transilvaniei (prin ministerul Dezvoltării)”, a scris Diana Șoșoacă, pe Facebook.

Aceasta a susținut apoi că primirea „tardivă” a României în Spațiul Schengen e un „dar otrăvit prin care resursele României să se scurgă nestingherite spre Ungaria şi Austria”.

Ea a mai scris că premierul ungar Viktor Orban, prin UDMR, vrea să pună noul director al SRI, moment de la care România va deveni „colonie a noului Imperiu Austro-Ungar”.

Șoșoacă: România așteaptă să negocieze alții peste capul ei

„În acest timp, Austria, Ungaria și, mai nou, Slovacia, s-au oferit să fie platformele de negociere a păcii dintre Rusia și Ucraina, punctând decisiv pentru a deveni state influente pe arena internațională, iar România așteaptă să negocieze alții peste capul ei și în defavoarea ei pentru că a refuzat proiectul de pace propus de mine încă de la începutul războiului, în februarie 2022, prin care România avea toate atuurile de a-și asuma această platformă de negociere.

Reiau cu această ocazie propunerea mai veche, prima de acest fel de la începutul ostilităților, ca România să fie mediatorul între Rusia și Ucraina și între Rusia și Occident, Bucureștiul având posibilitatea de a dobândi astfel poziția unică de lider al păcii, cu avantaje diplomatice, politice și economice de anvergură decurgând din această poziție.

Astfel, în loc să fie doar un vagon de tren atașat la locomotiva Austro-Ungariei, România poate deveni ea locomotiva acestor negocieri și a încetării războiului. Slovacia, și ea parte cândva din Imperiul austro-ungar, a înțeles miza prezentului și încearcă să nu rămână în urmă pentru că atunci vor decide alții pentru ea. Numai România alege, prin conducătorii ei vremelnici prea ocupați de jocurile interne meschine, să rateze momentul istoric și să intre sub tutela lui Viktor Orban în loc să se afirme ca pol de neutralitate capabil să aducă la masa negocierilor cele două capitale aflate în conflict, adică Moscova și Kievul”, a mai scris Diana Șoșoacă, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre stresul ca sursă a bolilor. Medic: „Există și anumite tipuri de cancer asociate stresului cronic, pentru că organismul nu mai are timp să se refacă” (VIDEO)
23:34 - Pippidi: Foarte probabil coaliția va trebui să se alinieze în spatele cuiva care știe ce vrea – Nicușor Dan. S-ar putea să avem niște alegeri cu un candidat antisistem, neeuropean și un candidat antisistem, proeuropean (VIDEO)
22:53 - Nicușor Dan, reacție după ce Crin Antonescu și-a suspendat candidatura la prezidențiale: „Nerezonabil”
21:58 - Guvernul a tăiat compensațiile studenților pe tren, dar a dublat indemnizațiile membrilor din Consiliul de Administrație al CFR SA
21:39 - Daniel Funeriu: „Suspendarea candidaturii lui Crin Antonescu şi motivele invocate arată că partidele care i-au pus chipiu şi fluierişcă de candidat au ales prost. Alo, Criiiin! Trezește-te!”
21:02 - Șoșoacă: România e acum în faliment. PSD și PNL au promis că nu cresc taxele și fix asta au făcut. Ciolacu și Simonis râd și poporul suferă / CCR a dat liber la dictatura Iohannis (VIDEO)
20:31 - Crin Antonescu: Consider acordul privind candidatura mea la prezidențiale suspendat. Dacă dânșii vor să fiu din nou candidat, să mă caute
20:05 - Adriana Bahmuțeanu: De aproape două luni, am vorbit cu copiii mei de trei ori câte 15-20 de minute. Frații vitregi le-au spus lucruri înfricoșătoare despre mine. Judecătorul i-a lăsat să stea acolo (VIDEO)
19:31 - Bărbat căutat din 29 decembrie, după ce a accidentat cu sania o fetiță de 8 ani. Copila a rămas fără splină
19:12 - Atenţionare de călătorie MAE: Din 8 ianuarie vor fi reluate reparațiile capitale la Podul Giurgiu-Ruse, pe partea bulgară