Riscul de avalanșă este ridicat în zona alpină înaltă. Salvamont România: „Atenţie maximă”

Riscul de avalanșă este ridicat în zona alpină înaltă. Salvamont România: „Atenţie maximă”
Sursa Foto: Pixabay.ro

Salvamont România informează că riscul de avalanșă în zona alpină înaltă este de gradul 3 pe o scară de la 1 la 5, la altitudini de peste 1.800 de metri, în majoritatea masivelor montane.

Avertizarea a fost emisă luni, iar turiștii sunt sfătuiți să fie extrem de precauți și să evite traseele expuse sau zonele periculoase.

Riscul de avalanșă în creștere în zona montană

Salvamont România anunță, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook, că riscul de avalanșă, evaluat în prezent la gradul 3 la altitudini de peste 1.800 de metri, este așteptat să crească în zilele următoare.

„Atenţie maximă, în zilele următoare sunt prognozate ninsori abundente însoţite de viscol puternic. În acest moment, riscul de avalanşă în zona alpină înaltă este de gradul 3 la +1.800 metri, în majoritatea masivelor, indice care, cu siguranţă, va creşte în zilele următoare. Abordaţi cu mare atenţie traseele din zona alpină înaltă şi faceţi o evaluare continuă a riscului. Cereţi echipelor Salvamont informaţii despre starea traseului pe care doriţi să îl abordaţi”, se arată în postare.

Cod portocaliu și galben de ninsori și viscol în mare parte din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni avertizări de Cod portocaliu și Cod galben pentru ninsori abundente, viscol și vânt puternic, valabile în mai mult de jumătate din țară.

Atenționările vizează inclusiv zonele montane și vor fi în vigoare până miercuri dimineață. Autoritățile recomandă populației să fie precaută și să evite deplasările în zonele afectate, unde condițiile meteorologice pot deveni periculoase.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:04 - Un avion care a decolat din București și avea destinația Zurich, a efectuat o aterizare de urgență în Austria. Care a fost motivul
23:43 - Obiectivele trasate de Marcel Boloș după revenirea la MIPE: Să simplificăm accesul la bani europeni, să semnăm contractele pentru 2021-2027, să deblocăm PNRR, să descentralizăm fondurile
23:29 - Care au fost destinațiile preferate ale bucureștenilor, clujenilor sau ieșenilor în 2024? Locațiile care au fost cel mai vizitate anul acesta
23:29 - Crin Antonescu, despre perioada în care a lipsit din politică: Am trăit financiar din veniturile soției mele și din economiile mele, destul de firave, câte au existat (VIDEO)
23:16 - Claudiu Năsui, după audierea noului ministru de Finanțe: „2025 ne va aștepta cu creșteri imense de taxe”
22:58 - Marcel Ciolacu, întrebat despre facturile zborurilor plătite de Nordis: I-am scris lui Moș Crăciun și sunt ferm convins că pe 25 o să mi le lase sub brad
22:49 - Elena Lasconi, reacție după investirea noului Guvern: „România nu se poate schimba în bine cu aceiaşi oameni la butoane”
22:49 - Diana Buzoianu critică strategia candidatului comun PSD – PNL – UDMR la prezidențiale: Îl puneți pe candidatul suveranist împotriva întregului sistem, exact povestea pe care a vrut să o vândă Georgescu (VIDEO)
22:26 - Imobil din Eforie Nord, transformat într-un cămin de bătrâni ilegal. Nouă pensionari au fost identificați de polițiști
22:22 - Marcel Ciolacu, după învestire: Dobânzile externe la care se împrumută România au început deja să scadă. Prin instalarea noului Guvern, închidem orice spațiu de instabilitate după o lună marcată de multă tensiune (VIDEO)