Porcul este nelipsit de pe mesele de Crăciun, dar cei care vor să aibă o alimentație mai sănătoasă au înlocuit preparatele tradiționale cu unele mai sofisticate, precum carnea de ștruț.
Carnea de ștruț este o alegere potrivită pentru cei care vor să înlocuiască preparatele din porc, fiind bogată în fibre și proteine, dar având și grăsime foarte redusă, conform observatornews.
„O carne foarte bogată în proteine şi fier, Omega 3. După câte puteţi observa nu găsiţi un gram de grăsime în carnea noastră. Se poate înlocui în special acum pe masa de Crăciun”, spune o femeie.
„O alternativă foarte bună la carnea de porc, fiind lipsită de colesterol. Carne roşie foarte gustoasă şi foarte sănătoasă”, a transmis un bărbat.
O familie a început afacerea în urmă cu 15 ani, iar acum, produsele din carne de ștruț din ferma lor sunt la mare căutare și ajung pe meselor multor români, dar și străini. În orice caz, doritorii trebuie să scoată o sumă considerabilă din buzunar, kilogramul fiind în jur de 160 de lei.
„De la un struţ în viaţă de 120 de kg, se obţine undeva la 30, maxim 30 de kg de carne de struţ. Şi de aceea este preţul puţin mai ridicat decât la restul cărnurilor”, a declarat proprietarul fermei.
În plus, proprietarii s-au pregătit și cu preparate specifice sărbătorilor, precum sarmale din carne de ștruț.