Inundațiile din țară fac ravagii. Arafat: "Situația cea mai sensibilă, la Gătaia". Peste 100 de pompieri țin piept apei, care rupe digul (FOTO)

Inundațiile din țară fac ravagii. Arafat: "Situația cea mai sensibilă, la Gătaia". Peste 100 de pompieri țin piept apei, care rupe digul (FOTO)
foto: facebook.com

Ploile torențiale din ultimele zile au făcut prăpăd în jurul lor, iar una dintre cele mai delicate situații este la Gătaia, în județul Timiș, potrivit lui Raed Arafat, arată agerpres.ro.

"Situația cea mai sensibilă pe care încă o mai avem în curs și este pe cale de finalizare este cea de la Gătaia, unde peste o sută de pompieri intervin cu mijloace din trei județe. Acolo suntem sub incidența de cod roșu care a fost prelungit. Situația, în mare, este sub control", a explicat secretarul de stat în MAI.

"Suntem pe cod roșu în aval de Gătaia, cel puțin până la ora 16. Gătaia are deja în acest moment depășită faza a III-a. La Șoșdea, în amonte de Gătaia, se acționează pentru oprirea deversărilor, toate echipele noastre și locuitorii din zonă acționează pentru a supraînălța digurile. În zona Berzovia, Bârzava a început să scadă. Pe Bega nu sunt foarte mare depășiri, sunt doar depășiri de cota I, ceea ce înseamnă că s-a depășit codul galben. Toată atenția ABAB se îndreaptă acum spre monitorizarea sectorului Gătaia”, spune Sorina Neaga, purtătorul de cuvânt de la Apele Române. ISU Banat își concentrează atenția tot către zona Gătaia, dar sunt încă probleme și în alte părți ale județului. „Se acționează în Gătaia cu 51 de subofițeri, 18 motopompe, 2 bărci și 10 pompieri din cadrul ISU Bihor, Arad și Hunedoara. Se acționează preventiv, pentru supraînălțarea malurilor, cu aproximativ 2.000 de saci de nisip. Se intervine, de asemenea, în Sculia. Suntem și la Boldur, unde au fost inundate 154 de gospodării și 165 curți și grădini. Aici se află 11 subofițeri, 2 autospeciale, 3 motopompe și o barcă cu motor. Urmează să fie executată o breșă în dig. Se intervine, de asemenea, în Săcălaz, unde avem 10 gospodării inundate, dar și în Sânmihaiu Român, unde sunt 12 gospodării inundate", a precizat Bogdan Mutu, purtătorul de cuvânt al ISU Banat, arată novafm.ro.

De altfel, conform imaginilor postate de ISU Timiș pe pagina oficială de Facebook, peste 100 de pompieri au acționat pentru înlăturarea inundațiilor, fiind folosiți aproximativ 10.000 de saci pentru consolidarea și supraînălțarea digurilor.

Inundațiile fac ravagii la Gătaia, în Timiș

Urmăriți B1TV.ro și pe
`