Consecințele Brexit: Londra ar putea pierde poziția de capitală financiară a Europei în favoarea Frankfurtului

Consecințele Brexit: Londra ar putea pierde poziția de capitală financiară a Europei în favoarea Frankfurtului

Brexitul destabilizează sectorul economic al Marii Britanii. Londra ar putea pierde poziția de capitală financiară a Europei în favoarea, locul său urmând a fi luat de Frankfurt.

Conform unor surse din cadrul băncii de investiții americane Morgan Stanley, se analizează relocarea a 2.000 dintre angajații aflați în prezent la birourile din Londra, posibil în orașul german Frankfurt sau în cel irlandez Dublin, scrie BBC.

Printre joburile care ar putea fi mutate din Marea Britanie se numără cele care au legătură cu tranzacțiile cu euro, precum și alte funcții ale băncii de investiții și posturile înalte de conducere.

De asemenea, HSBC, cea mai mare bancă europeană, amenință că își va muta aproximativ 1.000 de angajați de la Londra la Paris, dacă Marea Britanie părăsește piața unică europeană. (Detalii AICI)

Totuși, Frankfurtul are argumente bune pentru a deveni noua capitală financiară europeană, în fața altor candidați precum Paris, Amsterdam sau Dublin.

Orașul german îndeplinește deja acest rol pentru economia germană, care este cea mai mare din UE. Aici își au deja sediul o serie de importante instituții economice, în special Banca Centrală Europeană, dar și bănci private de talie mondială, precum Deutsche Bank și Commerzbank. Mai mult, aici se află și Deutsche Borse, care era în proces de fuziune cu Bursa din Londra, și care a anunțat că sediul legal al companiei mixte va trebui stabilit acum la Frankfurt..

Districtul financiar al Londrei dă de lucru la 400.000 de persoane, găzduiește 251 de bănci străine și controlează circa 40% din piața mondială valutară. Zilnic se vând și se cumpără aici circa 2.700 miliarde dolari în monedă străină.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Tomac (PMP), după ce extrema dreaptă a câștigat alegerile din Austria: Putem spune ”adio, Schengen!” după rezultatul acestui vot (VIDEO)
23:30 - Oprea: Ciucă încearcă să-și mobilizeze electoratul, să arate că e puternic în PNL, că ”nu mai facem cu PSD”. A fost această chestiune veche dintotdeauna de a împărți țara cu PSD sau fără PSD. Nu despre asta e vorba (VIDEO)
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri