La doar o săptămână distanță de Crăciun, pregătirile sunt în toi. Însă, pentru cei care nu își doresc sau nu au timp să gătească, restaurantele își oferă serviciile pentru pregătirea unei varietăți de preparate, de la aperitive și fel principal, până la desert. Clienții pot opta chiar să le fie livrată mâncarea la domiciliu, astfel lor le rămâne suficient timp pentru îndeplinirea altor sarcini sau, de ce nu, pentru a petrece timp alături de familie.
Chiar dacă clienții pot opta pentru livrarea la domiciliu, restaurantele sunt împodobite de sărbătoare și așteaptă un număr cât mai mare de persoane să le treacă pragul. Pentru a satisface toate nevoile și dorințele, pe ritmuri de colinde, în bucătăriile restaurantelor se pregătesc de zor diverse feluri de mâncare. Începând cu platouri și gustări reci, continuând cu ciorbe și sarmale și încheiând cu cozonac sau prăjituri, orice cerință de-ale clienților poate fi îndeplinită.
„Majoritatea oaspeţilor care ne calcă pragul optează pentru sarmale, friptură de porc, piftie de porc sau de curcan”, a spus Crina Marcu, reprezentant restaurant, pentru Observator News.
Indiferent dacă aleg să gătească în casă, să meargă la restaurant sau să comande mâncare, un lucru e cert: românii își doresc ca nimic să nu lipsească de pe masa de Crăciun, mai ales când vine vorba despre preparatele tradiționale.
„Toată lumea e stresată, pe fugă, timpul nu mai ajunge, cu copiii la şcoală, cu serviciu. Lumea a început să comande de la restaurant. Chifteluţe marinate, salată de boeuf, răcituri, tot ce ţine de tradiţional”, a spus şi Catrinel Aurelia, reprezentant restaurant.
Românii au primit cu brațele deschise inițiativa restaurantelor. Din varii motive, comandatul mâncării rămâne o opțiune pentru aceștia, chiar și în zi de sărbătoare.
„Eu una comand pentru că nu gătesc, nu îmi place. Copilului îi comand ceva bio. În rest nu pregătesc nimic”, a mărturisit o femeie.
În medie, un meniu de Crăciun comandat dintr-un restarant costă între 400 şi 600 de lei, iar mâncarea este suficientă și pentru o masă de opt persoane.