Mâncarea comandată, o alternativă pentru românii care nu vor să gătească de Crăciun. Care este prețul unui astfel de meniu

Mâncarea comandată, o alternativă pentru românii care nu vor să gătească de Crăciun. Care este prețul unui astfel de meniu
Sursa foto: Freepik.com

La doar o săptămână distanță de Crăciun, pregătirile sunt în toi. Însă, pentru cei care nu își doresc sau nu au timp să gătească, restaurantele își oferă serviciile pentru pregătirea unei varietăți de preparate, de la aperitive și fel principal, până la desert. Clienții pot opta chiar să le fie livrată mâncarea la domiciliu, astfel lor le rămâne suficient timp pentru îndeplinirea altor sarcini sau, de ce nu, pentru a petrece timp alături de familie.

Chiar dacă clienții pot opta pentru livrarea la domiciliu, restaurantele sunt împodobite de sărbătoare și așteaptă un număr cât mai mare de persoane să le treacă pragul. Pentru a satisface toate nevoile și dorințele, pe ritmuri de colinde, în bucătăriile restaurantelor se pregătesc de zor diverse feluri de mâncare. Începând cu platouri și gustări reci, continuând cu ciorbe și sarmale și încheiând cu cozonac sau prăjituri, orice cerință de-ale clienților poate fi îndeplinită.

„Majoritatea oaspeţilor care ne calcă pragul optează pentru sarmale, friptură de porc, piftie de porc sau de curcan”, a spus Crina Marcu, reprezentant restaurant, pentru Observator News.

Românii, încantați de inițiativa restaurantelor

Indiferent dacă aleg să gătească în casă, să meargă la restaurant sau să comande mâncare, un lucru e cert: românii își doresc ca nimic să nu lipsească de pe masa de Crăciun, mai ales când vine vorba despre preparatele tradiționale.

„Toată lumea e stresată, pe fugă, timpul nu mai ajunge, cu copiii la şcoală, cu serviciu. Lumea a început să comande de la restaurant. Chifteluţe marinate, salată de boeuf, răcituri, tot ce ţine de tradiţional”, a spus şi Catrinel Aurelia, reprezentant restaurant.

Românii au primit cu brațele deschise inițiativa restaurantelor. Din varii motive, comandatul mâncării rămâne o opțiune pentru aceștia, chiar și în zi de sărbătoare.

„Eu una comand pentru că nu gătesc, nu îmi place. Copilului îi comand ceva bio. În rest nu pregătesc nimic”, a mărturisit o femeie.

Cât costă un meniu de Crăciun, comandat din restaurant

În medie, un meniu de Crăciun comandat dintr-un restarant costă între 400 şi 600 de lei, iar mâncarea este suficientă și pentru o masă de opt persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:33 - SUA, reacție după uciderea generalului rus de către Ucraina: „Statele Unite nu au fost informate în prealabil şi nu au fost implicate”
07:17 - Klaus Iohannis, în vizită la Bruxelles: va participa la Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest și la reuniunea Consiliului European
00:13 - Tot mai mulți români sunt nostalgici după comunism. Aproape jumătate cred că acea perioadă a fost benefică pentru țară
23:59 - Fritz: Până joi decidem dacă USR va fi în guvern. Nu acceptăm creșterea taxelor / Ne aflăm într-o situație bugetară foarte gravă, încă nu știm cum vom putea să plătim pensiile, salariile
23:47 - Bulgaria îi va testa obligatoriu pentru droguri și alcool pe parlamentari. Cei care refuză, excluși din întreaga sesiune
23:39 - Lasconi, despre programul PSD-PNL-UDMR: Aceleași promisiuni pe care le-ați auzit și în trecut. Tot de la ei. Și tot nu știm cu ce bani vor finanța reformele. Cresc sau nu taxele de la anul?
23:28 - Marina Americană l-a premiat pe Tom Cruise pentru rolul din „Top Gun”
23:05 - Nicușor Dan, despre ascensiunea candidatului-surpriză Georgescu: Un eșec al instituțiilor statului. Decizia CCR de anulare a alegerilor trebuie argumentată, altfel firește că votanții lui o să o perceapă ca pe un afront (VIDEO)
23:04 - Locul 1 din Cupa României se va decide prin meci de baraj. Două echipe din Superliga au fost eliminate
22:51 - Tudor Chirilă a fost amenințat cu moartea. „Adepții domnului Georgescu nu suportă alte opinii”