Ion Cristoiu, despre Brexit: Spectacolul presei noastre din aceste zile e jalnic. Ca și în confruntările politice interne, aceasta s-a manifestat ca un chibiţ al unei singure părţi

Ion Cristoiu, despre Brexit: Spectacolul presei noastre din aceste zile e jalnic. Ca și în confruntările politice interne, aceasta s-a manifestat ca un chibiţ al unei singure părţi
foto: b1.ro

Ion Cristoiu amintește în „Gândul de luni” de pe blogul personal despre postarea de duminică, unde a comentat rezultatele Referendumului din Marea Britanie, jurnalistul spunând că a vrut să scoată în evidență cauzele complexe ale unui eveniment istoric, "17.410.742 de englezi au votat pentru ieșirea țării lor din Uniunea Europeană, în condițiile în care noi, românii, ne-am dat peste cap să intrăm în Uniune".

Cristoiu a spus că rezultatele referendumului din Anglia au fost comentate în toată presa românească, discutându-se despre posibilele efecte asupra relaţiei dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Şi chiar dacă Parlamentul ar decide să ţină cont de rezultatele Referendumului, Marea Britanie e prea legată economic de Uniunea Europeană pentru a se ajunge la o rupere totală.
Mai mult ca sigur, dacă se va activa Cererea de ieşire, prin tratate încheiate între UE şi Marea Britanie, aproape toate realităţile de pînă acum din relaţia UE-Marea Britanie vor fi păstrate.”, a zis acesta.

Jurnalistul continuă prin a spune că nu contează neapărat ce se va întâmpla până la urmă, dacă Marea Britanie va ieși sau nu din UE, ceea ce contează este numărul impresionant de englezi care au votat pentru Brexit.

Cristoiu face o comparație între numărul de alegători care apar pe listele electorale din România și numărul mare al englezilor care au votat pentru ieșirea din UE.

„România are pe listele electorale 18.272.623 de alegători.
Raportînd rezultatele Referendumului din Anglia la numărul alegătorilor de la noi, putem afirma că împotriva Uniunii Europene a votat o ţară de populaţia României.”, a mai spus Ion Cristoiu.

Jurnalistul a continuat prin a spune că presa din România a făcut din acest moment istoric un spectacol jalnic”. Cristoiu spune că ar fi fost normal să fie publicate și argumentele celor care au votat împotriva UE, să fie publice comentarii, păreri care să încerce să explice votul din Anglia, să regăsim în presa noastră „o dezbatere europeană din aceste zile despre concluziile pe care trebuie să le tragă UE din rezultatele Referendumului din Anglia".

Ion Cristoiu continuă prin a spune că „cine citeşte presa noastră din aceste zile – şi nu se îndreaptă şi spre presa occidentală, trage concluzia că rezultatul Referendumului e, de fapt, în favoarea rămînerii în Uniunea Europeană.
Sînt publicate pînă la greață doar declaraţii ale adepţilor rămînerii şi despre acţiunile post-Referendum ale celor care au votat împotriva Brexit".

Acesta încheie prin a spune că presa românească s-a axat asupra unei singure idei, și anume, cei care au votat pentru Brexit, „sînt nişte idioţi care au votat – fără să-şi dea seama, manipulaţi de populişti, de extremişti, de Putin, de ISIS şi, în general, victime ale propagandei duşmanului de clasă.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Tomac (PMP), după ce extrema dreaptă a câștigat alegerile din Austria: Putem spune ”adio, Schengen!” după rezultatul acestui vot (VIDEO)
23:30 - Oprea: Ciucă încearcă să-și mobilizeze electoratul, să arate că e puternic în PNL, că ”nu mai facem cu PSD”. A fost această chestiune veche dintotdeauna de a împărți țara cu PSD sau fără PSD. Nu despre asta e vorba (VIDEO)
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri