Cristian Pîrvulescu: Calificarea lui Călin Georgescu în turul al doilea este nulă de drept și CCR trebuie să constate lucrul ăsta”

Cristian Pîrvulescu: Calificarea lui Călin Georgescu în turul al doilea este nulă de drept și CCR trebuie să constate lucrul ăsta
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat într-o intervenție pentru emisiunea News Pass, cu Laura Chiriac, de ce este posibil să assistăm la o invalidare a candidaturii lui Călin Georgescu. Acesta a subliniat că CCR nu este o instituție juridică, ci una politico-juridică, menită să asigure stabilitatea, iar actuala situație este foarte gravă în contextul declasificării documentelor CSAT:

„Ar fi logic să vehiculăm împotriva tuturor juriștilor și foștilor judecători ai CCR care au spus că nu este posibil așa ceva. Curtea a examinat deja o serie de informații cu privire la primul tur de scrutin, iar acum au apărut informații suplimentare pe care le cunoaștem cu toții și care arată indubitabil că unul dintre concurenți a avut un sprijin inadecvat și mai ales ilegal, nu a respectat regulile jocului. Ca urmare calificarea sa în turul al doilea este nulă de drept și CCR trebuie să constate lucrul ăsta. Nu poate să stea și să accepte. Cei care susțin că nu se mai poate face nimic nu țin cont de gravitatea situației sau sunt trompete ale puterii de la răsărit care intenționează să destabilizeze România.

Unii dintre aceștia au avut de suferit în trecutul mai îndepărtat sau apropiat de diferite sancțiuni și simpt nevoia de revanșă ca să spunem așa, asociinduse de acest curent care susține că nu se mai poate face nimic. Există nenumărate alte ipoteze pe care le pot aduce în fața dumneavoastră și care arată că ar trebui să facă ceva în alte condiții, deci se poate face ceva și acum.

Nu știu dacă CCR va considera suficiente acele informații, dar trebuie să sesisez un lucru: Curtea Constituțională nu este o instituție juridică, CCR este o instituție politico-juridică. Ea are rolul de a asigura stabilitatea regimului și funcționarea democrației. Responsabilitatea ei este imensă și așa se explică această ședință care durează de aproape 5 ore și în care încearcă să examineze toate posibilitățile și ipotezele pe care le au. Niciunul dintre noi nu ar vrea să fie în locul judecătorilor de la CCR. Responsabilitatea lor nu este doar asupra acestei decizii, ci asupra viitorului democratic al României”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`