Joe Biden presează Kievul să reducă vârsta de mobilizare militară de la 25 la 18 ani și să pedepsească și mai aspru dezertorii, pentru a compensa lipsa soldaţilor

Joe Biden presează Kievul să reducă vârsta de mobilizare militară de la 25 la 18 ani și să pedepsească și mai aspru dezertorii, pentru a compensa lipsa soldaţilor
Sura Foto: Hepta.ro

Administraţia preşedintelui Joe Biden a cerut, miercuri, Ucrainei să reducă vârsta minimă pentru mobilizarea militară de la 25 la 18 ani, pentru a compensa deficitul de soldaţi în faţa avansului forţelor ruse pe teren, informează agenția de știri AP.

Ucraina se confruntă cu o criză de recrutare

Acest apel intervine cu doar câteva săptămâni înainte de învestirea în funcţie a viitorului preşedinte american, Donald Trump, care ar putea adopta o nouă abordare şi ar putea împinge Kievul să negocieze cu Moscova, în ciuda faptului că, până în prezent, Statele Unite au sprijinit masiv Ucraina, furnizându-i arme.

Un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei lui Joe Biden a declarat, sub rezerva anonimatului, că Ucraina se confruntă cu o criză „existenţială” de recrutare, cu un număr din ce în ce mai mic de voluntari împotriva unui inamic cu forţe mai mari şi mai bine echipate.

„Adevărul este că, în prezent, Ucraina nu mobilizează şi nu antrenează suficienţi soldaţi pentru a înlocui pierderile omenești de pe câmpul de luptă”, a declarat acesta.

Întrebat despre vârsta potrivită pentru mobilizare, oficialul a răspuns că ar exista „un avantaj real în a lua în considerare scăderea vârstei de recrutare la 18 ani”.

Kievul a coborât deja vârsta minimă pentru mobilizare de la 27 la 25 de ani în acest an.
Ucrainenii au spus că au nevoie de aproximativ 160.000 de soldați suplimentari pentru a ține pasul pe câmpul de luptă, dar administrația americană crede că probabil vor avea nevoie de mai mult decât atât.

Peste 1 milion de ucraineni sunt acum mobilizați, inclusiv Garda Națională și alte unități.

Ucrainenii nu vor ca și mai mulți tineri să ajungă pe câmpul de luptă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost confruntat cu îngrijorări din partea aliaților din alte capitale occidentale, de asemenea, din cauză că Ucraina are o problemă la nivel de trupe și nu o problemă de lipsă de arme, potrivit oficialilor europeni care au cerut anonimatul pentru a discuta despre conversațiile diplomatice delicate.

Aliații europeni au subliniat că lipsa mai multor soldați înseamnă că va deveni în curând insuportabil ca Ucraina să continue să opereze în regiunea de graniță a Rusiei Kursk.

Situația de la Kursk s-a complicat și mai mult de sosirea a mii de trupe nord-coreene, care au venit să ajute Moscova să încerce să recupereze terenul confiscat în cadrul unei incursiuni ucrainene în acest an.

Ucraina a luat măsuri pentru a mări grupul de bărbați eligibili pentru recrutare, dar eforturile nu au avut succes prea mare împotriva unei armate rusești mult mai mari.

Zelenski a afirmat în mod constant că nu are de gând să reducă vârsta de mobilizare. Un înalt oficial ucrainean, care nu a fost autorizat să comenteze public și a vorbit sub condiția anonimatului, a declarat că Ucraina nu are suficient echipament pentru a egala amploarea eforturilor sale de mobilizare în curs.

Oficialul a spus că Ucraina crede că presiunea către scăderea vârstei de recrutare e parte a unui efort al unor parteneri occidentali de a abate atenția de la propriile întârzieri în furnizarea de echipamente sau deciziile întârziate.

Oficialul a citat ca exemplu întârzierea în acordarea permisiunii Ucrainei de a folosi arme cu rază mai lungă de acțiune pentru a lovi mai adânc în teritoriul Rusiei.

Ucrainenii nu văd scăderea vârstei de recrutare pentru a recruta mai mulți soldați drept un substitut pentru contracararea avantajului Rusiei în materie de echipamente și armament, a spus oficialul.

Unii ucraineni și-au exprimat îngrijorarea că scăderea în continuare a vârstei minime de recrutare și scoaterea din câmpul muncii a mai multor adulți tineri ar putea fi un pas înapoi, dăunând în continuare economiei devastate de război.

Un oficial al administrației Biden a adăugat că administrația consideră că Ucraina își poate optimiza forța actuală, de asemenea, tratând mai agresiv soldații care dezertează sau lipsesc de pe câmpul de luptă fără permis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:34 - Călin Georgescu spune că locutorii insulelor Marshall „trăiau 180-200 de ani” înainte ca americanii să facă „exerciții cu bombe atomice” (VIDEO)
12:15 - Toni Neacșu, despre decizia CCR: Eu nu cred că se va amâna mai mult decât cel mult pentru mâine. Există un calendar electoral foarte clar, adoptat în legislația noastră, care ar fi dat complet peste cap (VIDEO)
12:10 - SUA va pregăti un ajutor militar de 725 milioane de dolari pentru Ucraina. Biden încearcă să consolideze guvernul de la Kiev înainte de a părăsi funcția
11:58 - Comisia Europeană ar putea amenda TikTok cu milioane de euro pentru cazul candidatului Georgescu
11:51 - Ionuț Stroe: PNL are un examen extrem de important de trecut pe 1 decembrie. Avem motive să fim optimiști că vom recâștiga încrederea românilor (VIDEO)
11:35 - Radu Oprea: Cele mai importante alegeri sunt cele parlamentare. Sunt foarte mulți români astăzi care nu se simt reprezentați de variantele puse pe masă pentru prezidențiale (VIDEO)
11:33 - Decizia CCR ar putea fi amânată pentru săptămâna viitoare. Nu e exclus și candidatura lui Călin Georgescu să fie invalidată: Românii ar merge la vot și în prag de Crăciun
11:33 - Olanda a preluat de la forțele armate ale Germaniei conducerea misiunii de supraveghere militară aeriană a NATO în țările baltice
11:15 - Parlamentul israelian a votat privatizarea serviciului public de mass-media: „Vor dictatură”
11:09 - Candidatura lui Călin Georgescu ar putea fi invalidată, spune șeful AEP. Toni Greblă: Am sesizat organele de urmărire penală să identifice imprimeria, sumele plătite și cine a plătit pentru afișe (VIDEO)