Turcia: 9 morți și un rănit după o coliziune între un tren și un microbuz plin cu muncitori agricoli

Turcia: 9 morți și un rănit după o coliziune între un tren și un microbuz plin cu muncitori agricoli
foto: hurriyetdailynews.com

Tragedie pe calea ferată din Turcia. Nouă persoane au murit şi o alta a fost rănită după ce un tren a lovit un microbuz plin cu muncitori agricoli, arată B1 TV.

Autorităţile au anunţat că patru oameni dintre cei decedaţi erau refugiaţi sirieni ce locuiau într-o localitate din estul Turciei. Aceştia împreună cu restul de muncitori aflaţi în microbuz se îndreptau spre mai multe sere din apropiere unde se angajaseră să lucreze pe durata verii. Autovehiculul a încercat să treacă peste şine, însă nu a fost suficent de rapid încât să evite coliziunea cu trenul, care a târat ulterior microbuzul aproape 400 de metri.

Acesta este cel mai sângeros accident în care sunt implicaţi muncitori agricoli din Turcia, după ce în iulie 2015, 15 persoane au murit când un vehicul s-a lovit de o camionetă în care se aflau mult mai multe persoane decât capacitatea maximă.

Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz, în timp ce specialiştii cer verificări mai frecvente ale şoferilor şi vehiculelor cu care sunt transportaţi aceşti muncitori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`