Prea mult timp petrecut la toaletă ne afectează sănătatea, avertizează medicii. Ce rol joacă telefoanele

Prea mult timp petrecut la toaletă ne afectează sănătatea, avertizează medicii. Ce rol joacă telefoanele
Image by Regan Theiler from Pixabay

O vizită de trei minute la toaletă se poate transforma în 15 minute de citit, navigat și postat pe rețelele sociale, scrie CNN, într-un material în care avertizează că statul prelungit pe closet ne poate afecta sănătatea.

Prea mult timp la toaletă ne afectează sănătatea

Statul pe telefon poate părea o modalitate nevinovată de a ne petrece timpul în momentul nevoilor fiziologice. Totuși, experții avertizează că statul prelungit pe closet ne poate afecta sănătatea. A fost asociat dintotdeauna cu un risc sporit de hemoroizi și o slăbire a mușchilor pelvieni, spune dr. Lai Xue, chirurg colorectal la Southwestern Medical Central de la University of Texas din Dallas.

„Când pacienții se prezintă la mine cu probleme, una dintre principalele zone pe care trebuie să o analizăm cu atenție este faptul că petrecem mult timp pe toaletă”, spune Xue.

În medie, oamenii ar trebui să stea pe closet 5-10 minute, spune și dr. Farah Monzur, profesor asistent de medicină și doctor în cadrul Centrului de boli intestinale inflamatorii la Stony Brook Medicine din Long Island, New York.

Care e problema dacă stăm mai mult? În primul rând, o scurtă lecție de fizică ne arată că gravitatea ne ține pe Pământ, dar aceeași gravitate ne forțează corpul să depună mai mult efort pentru a pompa sânge înapoi spre inimă, a explicat Xue.

Când stăm pe closet, presiunea crescută ne afectează circulația sângelui din cauza poziției în care suntem așezați, iar riscul de hemoroizi crește.

Telefonul ne face să pierdem noțiunea timpului când stăm pe closet

Oamenii care stau pe telefon când sunt așezați pe closet tind să piardă noțiunea timpului, avertizează Monzur.

„În ziua de azi, observăm o creștere a numărului de oameni care petrec mai mult timp la toaletă, iar acest lucru este foarte nesănătos pentru organele anorectale și podeaua pelviană”, mai spune și Xue.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`