Steriu (UNPR): Discuțiile cu PNL au fost exploratorii / Dragnea: Steriu a acceptat din bun-simț să discute cu liberalii

Steriu (UNPR): Discuțiile cu PNL au fost exploratorii / Dragnea: Steriu a acceptat din bun-simț să discute cu liberalii
Foto: evz.ro

Valeriu Steriu, președintele UNPR, a declarat că discuțiile avute cu liberalii nu au avut drept scop constituirea unor majorități în consiliile județene, ci au fost doar niște ”discuții exploratorii, despre variantele de toamnă”.

”Nu au fost discuţii legate de majorităţile actuale. Discuţiile au fost legate strict de ceea ce înseamnă toamnă. E perioada în care foarte mulţi ne punem problema cum şi în ce formă vom avea la toamnă variantele de lucru. Fie în alianţă, fie de sine stătători. Evident, în această explorare am avut de ascultat toate variantele”, a declarat Steriu, potrivit Mediafax.

Acesta a mai susținut că partidul pe care îl conduce are și varianta de a candida singur la alegerile parlamentare, dat fiind că rezultatele de la locale sunt încurajatoare.

Valeriu Steriu a mai spus că a discutat această situaţie a alianţelor şi cu fostul lider UNPR Gabriel Oprea, înainte de a veni la negocierile cu PSD.

Referitor la acest subiect, Liviu Dragnea a declarat că, din câte a înțeles, Steriu a acceptat să discute cu liberalii din bun-simț.

"Eu am înţeles, aşa am tradus eu, că a primit o ofertă de la PNL pe care a declinat-o. Am înţeles, de asemenea, că a acceptat din bun-simţ să se întâlnească cu cei de la PNL, cu cei doi semipreşedinţi. Am discutat şi despre un proiect pentru la toamnă pe care o să-l operaţionalizăm în perioada următoare, după ce se termină aceste constituiri de consilii locale şi judeţene", a susținut liderul PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`