"Sunt inginer, nu am înțeles mare lucru". Dragnea, despre decizia CCR privind abuzul în serviciu: Am ascultat și eu în spațiul public analize

"Sunt inginer, nu am înțeles mare lucru". Dragnea, despre decizia CCR privind abuzul în serviciu: Am ascultat și eu în spațiul public analize

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi că nu a înțeles "mare lucru" din decizia CCR cu privire la abuzul în serviciu, menționând că el este inginer și că astfel de legi trebuie comentate de specialiști.

"Vă spun sincer, eu sunt inginer, mare lucru nu am înțeles. Nu știu dacă este mai bine sau mai rău. Nu știu dacă este mai clar sau mai puțin clar. Eu cred că zilele următoare sau când va apărea motivarea specialiști în drept, avocați, juriști ar putea să interpreteze această decizie. Am ascultat și eu în spațiul public analize", a declarat Dragnea, întrebat cu privire la decizia de miercuri a CCR, citat de Agerpres.

Curtea Constituțională a României a admis, miercuri, că abuzul în serviciu este parțial neconstituțional. Astfel, articolul de lege trebuie redefinit. Decizia este unanimă și se aplică pe viitor.

CCR a decis ca sintagma ''în mod defectuos'', cuprinsă în cadrul reglementării infracțiunii de abuz in serviciu, se traduce prin încălcarea legii.

Pe de altă parte, articolul din legea specială 78/2000, în baza căruia sunt anchetate numeroase dosare de către DNA, a fost declarat constituţional, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Alina Bica fiind respinsă în acest caz. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`