Familiile, mai ales cele care se află în zone vulnerabilă, vor beneficia de mai mult sprijin din partea Guvernului până în 2030. Strategia cuprinde de la cursuri și consiliere parentală gratuite, până la programe de prevenire a bullying-ului, totul cu scopul de a asigura fiecărui copil un mediu armonios și sănătos în care să se dezvolte. Mai mult decât atât, se dorește o evoluție cât mai uniformă a copiilor, indiferent de cotextul social din care provin aceștia, motiv pentru care va fi acordată o atenție specială mediilor defavorizate.
Strategia are în vedere construirea unui mediu sigur pentru fiecare copil, ajutând părinții să își dezvolte competențele necesare. Până în 2030, se dorește ca fiecare familie să aibă acces la sfaturi de specialitate și astfel, relațiile dintre părinți și copii să se îmbunătățească, iar stresul parental să scadă, potrivit Cancan.
Cursurile de educație parentală presupun accesul părinților la sesiuni de consiliere și cursuri gratuite pentru a învăța tehnici de gestionare a comportamentului copiilor, dar și pentru a reuși să gestioneze mai ușor provocările pe care le întâmpină zilnic.
Campanii de sensibilizare care vor fi derulate au rolul de a sublinia importanța sprijinului parental în dezvoltarea copiilor.
Suportul în zonele vulnerabile presupune o atenție sporită acordată părinților din zonele marginalizate. Până în 2030, 900 de localități vulnerabile vor face parte din activităților de susținere, pentru ca și acești părinți să beneficieze de resurse utile.
Reducerea bullying-ului în școli este o altă prioritate a proiectului și prevede reducerea fenomenelor de bullying. În acest scop părinții, cadrele didactice și copiii vor primi sfaturi și instrucțiuni pentru a recunoaște și a combate acest tip de comportament.
Pentru susținerea acestui proiect, Guvernul a alocat fonduri speciale, urmând ca investițiile să fie ajustate în funcție de nevoile fiecărei comunități. Proiectul va primi finanțtare atât de la bugetul de stat, cât și prin parteneriate cu Uniunea Europeană, în funcție de disponibilitatea fondurilor.