Autorițățile intervin cu roboți pentru scurgerile din trenul deraiat, care era încărcat cu 1.300 de tone de benzină. Accidentul a avut loc în urmă cu două zile în Mehedinți

Autorițățile intervin cu roboți pentru scurgerile din trenul deraiat, care era încărcat cu 1.300 de tone de benzină. Accidentul a avut loc în urmă cu două zile în Mehedinți
Sursa foto: Facebook - IGSU

Autoritățile încă intervin după două zile de la accidentul din Mehedinți, unde un tren de marfă încărcat cu peste 1.300 de tone de benzină a deraiat.

Cum au intervenit autoritățile

În urmă cu două zile, două vagoane s-au răsturnat și alte șapte au sărit de pe șine. Autoritățile au activat planul roşu de intervenție. În prezent, calea ferată nu a fost deocamdată eliberată, iar circulația mașinilor este în continuare restricționată în zonă, conform Știrile ProTv.

Autoritățile au evacuat preventive opt persoane, din cauza riscului unei explozii. Trenul de marfă, cu 27 de vagoane, încărcate cu 1323 de tone de benzină, a deraiat lângă satul Faţa Cremenii. Acesta transporta o cantitate uriașă de combustibil care, în cazul unui incident, ar fi provocat o explozie în lanț nimicitoare.

„ Liniile sunt slabe, infrastructura din ce în ce mai proastă. Păi se simte un recul mare în tren. Și se oprește…”, a declarant mecanicul locomotivei.

Locuitorii au primit Ro-Alert

Liniile de cale ferată au fost decuplate, iar zona a fost asigurată întreaga noapte. De asemenea, traficul între Turnu Severin şi Strehaia a fost deviat.

Localnicii au primit mesaje Ro-Alert, iar o parte dintre ei au fost evacuați. „Am auzit scârțâituri la calea ferată, un nor enorm. Nu ne-am luat niciun fel de bagaj, am plecat cu ce am avut. Ne-am îmbrăcat repede și am și părăsit”, a spus o persoană evacuată.

Joi, specialiștii au căutat soluții pentru îndepărtarea în siguranță a încărcăturii, fiecare vagon transportând câte 49 de tone de combustibil. Din cauza scurgerilor din cele două vagoane răsturnate ale trenului de marfă, ISU a interzis intervenția personalului feroviar pentru ridicarea acestora.

ISU Brașov a trimis o autospecială cu roboți, care asigură protecția echipajelor în timpul operațiunii de transvazare. Incidentul este investigat de Agenția de Investigare Feroviară.

„Orice fel de chestiune posibilă este luată în considerare, calea ferată cu instalațiile de siguranță, probleme identificate la vagoane, la locomotive”, a transmis Laurențiu Dumitru, director general, Agenția de Investigare Feroviară Română.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:43 - Judecătorii au respins cererea de anulare a amenzii de 35 de milioane de euro pentru defrișările de pe bucata retrocedată din Parcul IOR
14:41 - Un bărbat care a încercat să deschidă uşa avionului în timpul zborului a fost bătut măr de ceilalţi pasageri (VIDEO)
14:37 - Descoperire istorică în Arabia Saudită. A fost identificat un oraș vechi de 4.000 de ani, de la începutul Epocii Bronzului
14:20 - Pensionarii cu handicap grav sau accentuat vor primi o indemnizație lunară de solidaritate
14:14 - Macron, mesaj pentru Europa după victoria lui Donald Trump: „Nu trebuie să ne delegăm pentru totdeauna securitatea către America”
14:13 - Premierul finlandez: „Europa trebuie să transmită SUA un semnal clar că va continua să sprijine Ucraina” / Liderii europeni încearcă să arate unitatea în urma victoriei lui Trump
14:10 - Locuri de muncă europene în pericol, producătorul auto Nissan a anunțat că va face disponibilizări masive
13:59 - Daniel Fenechiu: Ilie Bolojan nu se suprapune cu Nicolae Ciucă. În momentul de față este personajul politic care se încadrează cel mai bine în profilul candidatului standard pentru funcția de prim-ministru (VIDEO)
13:41 - Boardingpass: Iohannis a plecat cu avionul privat la Budapesta, la Summitul Comunităţii Politice Europene
13:30 - Alexandru Dimitriu, despre „palatul împăratului” din Aviatorilor 86: „Atât PSD, cât și PNL au ascuns aceste lucruri pentru că erau în aceeași barcă cu Iohannis” (VIDEO)