Zgonea a sesizat CCR în legătură cu modificările aduse Regulamentului Camerei Deputaților

Zgonea a sesizat CCR în legătură cu modificările aduse Regulamentului Camerei Deputaților
Foto: facebook.com/zgonea

Valeriu Zgonea a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu modificările aduse Regulamentului Camerei Deputaților, modificări ce au facilitat debarcarea sa de la șefia forului. Sesizarea va fi judecată pe 21 iunie.

''În concordanţă cu prevederile Regulamentului, preşedintele Camerei este singurul abilitat în afară de grupurile parlamentare. Bineînţeles (că am sesizat CCR-n.r.) şi va fi judecată pe 21 iunie. Am depus sesizarea în urmă cu câteva zile, în termenul legal'', a declarat fostul președinte al Camerei, potrivit Mediafax.

Acesta a mai susținut că modificările aduse Regulamentului nu respectă spiritul Constituției și încalcă prevederi ale Curții: ”Am atras atenţia că modificările la Regulament, în forma în care au fost făcute, încalcă prevederi ale CCR (…) Acolo sunt câteva noţiuni care au fost modificate neregulamentar de Comisia de regulament şi au fost încălcate de la articolul 85 până la articolul 155. Am atras atenţia că sunt câteva expresii care redefinesc dreptul şi CCR este singura care se poate pronunţa asupra constituţionalităţii modificărilor aduse Regulamentului Camerei. Modificările care au fost făcute nu respectă spiritul Constituţiei, din punctul meu de vedere. Ele sunt aplicabile, ieri a fost făcută revocarea preşedintelui, ceea ce înseamnă că din expresia pe care o folosesc constituţionaliştii este un act legal şi regulamentar, dar neconstituţional''.

Deputații au modificat săptămâna trecută Regulamentul Camerei, introducând două noi modalităţi de revocare a preşedintelui acestui for – prin vot sau prin retragerea sprijinului politic. Mișcarea a facilitat demiterea lui Valeriu Zgonea. În locul său, a fost numit interimar Florin Iordache. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`