Homofobia provoacă dispute la Elysée: Trei tweet-uri pentru un singur mesaj de omagiu şi un scandal uriaş iscat de președintele francez în mediul online (FOTO)

Homofobia provoacă dispute la Elysée: Trei tweet-uri pentru un singur mesaj de omagiu şi un scandal uriaş iscat de președintele francez în mediul online (FOTO)

Bălbâială a șefului de stat francez în cazul mesajului de solidaritate față de poporul american, transmis în urma atacului armat din Orlando. Francois Hollande a ajuns să posteze trei mesaje pe Twitter, după ce de două ori la rând modul în care a ales să-și exprime susținerea față de victime a creat polemici în mediul online, informează RT.com.

Într-un prim mesaj, liderul de la Elysée a condamnat masacrul din Orlando, cel mai sângeros atac de acest fel din istoria SUA.

”Condamn masacrul din Florida, soldat cu cel puțin 50 de morți. Transmit sprijinul deplin al Franței față de poporul american”, a fost primul mesaj al lui Hollande.
Imediat însă, au apărut controversele, unii utilizatori ai rețelei de socializare condamnând faptul că, în mesajul său, președintele francez nu a făcut nicio mențiune referitoare la caracterul homofob al atacului din Orlando.

”Vă temeți să folosiți termenul de «homosexual»?”, a fost apostrofat Hollande de un internaut.

Astfel, la scurt timp, pe contul de Twitter al șefului statului francez a apărut un nou mesaj: ”Îngrozitorul atac homofob din Orlando a lovit SUA și ideea de libertate: libertatea de alegere a orientării sexuale și a modului de viață”.

Nici de această dată, utilizatorii Twitter nu au fost mulțumiți de mesajul președintelui, ei atrângând atenția asupra faptului că orientarea sexuală nu reprezintă o chestiune de alegere.

”Francois Hollande scrie pe twitter că homosexualitatea este o alegere! Nu, dar în ce țară trăim? Ce păcat! Cât de oribil!”, a fost reacția președintelui unei asociații care militează pentru drepturile comunității LGBT.

În aceste condiții, mesajul lui Hollande a fost șters, fiind urmat de un altul, 15 minute mai târziu, în care verbul ”a alege” a fost înlocuit cu ”a trăi”.

”Atacul homofob din Orlando a lovit SUA și ideea de libertate: libertatea de a trăi cu o anumită orientare sexuală și de a-și alege modul de viață”, a fost mesajul final al preșdintelui Francois Hollande.

Și în cazul președintelui Klaus Iohannis au apărut critici, în urma mesajului de solidaritate față de poporul american. Asociația Accept a fost singura care a reacționat, exprimându-și nemulțumirea pentru că șeful statului nu a pomenit în mesajul său faptul că victimele fac parte din comunitatea LGBT și că motivația atacatorului a fost una homofobă. (Detalii AICI)

49 de persoane au fost ucise și alte 53 au fost rănite duminică după ce un bărbat de origine afgană a deschis focul într-un club de noapte gay. Atacatorul s-a baricadat în local și a luat mai mulți ostatici. În cele din urmă, trupele SWAT l-au răpus. Criminalul era în evidența FBI și jurase credință Statului Islamic, care a revendicat în cele din urmă atacul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`