Ce a pățit o pensionară din București? S-a trezit cu apartamentul ocupat abuziv de o femeie cu șase copii

Ce a pățit o pensionară din București? S-a trezit cu apartamentul ocupat abuziv de o femeie cu șase copii
Sursă foto: Pixabay

O întâmplare mai puțin obișnuită a avut loc în București. O pensionară a reușit să își recapete apartamentul ocupat abuziv timp de un an. Aceasta descoperise că încuietoarea de la ușă a fost schimbată fără permisiunea ei.

O altă femeie se mutase în apartamentul ei

Maria, o pensionară în vârstă de 65 de ani a povestit cât de devastată a fost când și-a găsit locuința în asemenea stare. „Mă simt așa cum e casa… devastată. Și eu sunt la fel, distrusă de câtă supărare mi-a provocat această femeie!” a spus pensionara, conform click.ro. 

În urmă cu aproape un an, o femeie necunoscută, însoțită de cei șase copii, a schimbat încuietoarea apartamentului și a refuzat ferm să plece. Maria a fost obligată să apeleze la instanță pentru a-și recupera locuința. „Aveam un covor, o măsuță, chiar și o mașină de spălat… acum toate au dispărut. Casa e dezbrăcată și murdară”, a mai spus femeia.

„Așa se întâmplă aici. Dacă nu ești acasă, îți intră în locuință”, a spus un vecin care a confirmat că această practică se tot întâmplă.

În apartamentul pensionarei se mutase o altă femeie împreună cu cei șase copii ai săi și refuza să părăsească locuința, chiar și în fața intervenției poliției. A urmat un proces de lungă durată și prin obținerea unei hotărâri judecătorești, proprietara a reușit să-și recupereze casa.

În prezent, femeia cu cei șase copii s-a mutat în apartamentul de alături, despre care se presupune că ar fi fost preluat tot prin aceeași metodă.

Proprietara și-a recuperat apartamentul

În cele din urmă, proprietara a apelat la un executor judecătoresc pentru a duce procesul până la capăt. „Locuiesc aproape de centrul Bucureștiului. Se poate așa ceva? Unde trăim, în junglă? Ne mâncăm între noi”, a declarat Maria indignată.

Avocații avertizează că practicile de ocupare abuzivă a locuințelor s-au intensificat în ultimii ani, cei implicați profitând de complexitatea și durata îndelungată a procedurilor de evacuare.

„Nu avem voie să folosim forța fizică, să intrăm și să scoatem ocupantul, să aruncăm lucrurile pe fereastră sau să forțăm ușa, pentru că riscăm acuzații penale”, a explicat Camelia Diana Diaconu, avocat.

În aceste cazuri, poliția nu are atribuții legale, iar proprietarii trebuie să apeleze la instanțele de judecată și la un executor judecătoresc pentru a declanșa o procedură de evacuare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`