Cum va fi vremea începând cu 1 noiembrie? Întreaga țară se va confrunta cu temperaturi din ce în ce mai scăzute

Cum va fi vremea începând cu 1 noiembrie? Întreaga țară se va confrunta cu temperaturi din ce în ce mai scăzute
Sursa foto: Pixabay

În următoarele zile ne vom bucura de vreme frumoasă și soare, deoarece valorile termice se mențin între 19 și 20 de grade. Totuși, la început de noiembrie, majoritatea regiunilor se vor confrunta cu temperaturi din ce în ce mai scăzute.

Cum vor fi temperaturile în primele zile ale lunii noiembrie

Conform ANM, în Transilvania, Maramureş şi Moldova vor fi valori termice medii de 8 grade pe timpul zilei, în timp ce în Muntenia şi Crişana temperaturile nu vor fi mai mari de 10 grade. De asemenea, după 1 noiembrie va fi în creștere probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, potrivit Știrile ProTv. 

În Banat, valorile termice în această perioadă vor fi peste normalul perioadei, respectiv în jur de 19 grade,maxima fiind pe 28 noiembrie,când se vor înregistra cele mai ridicate valori. Începând cu luna noiembrie, temepraturile vor fi în scădere, cu maxime de 16 grade și minime de 8-9 grade. În cea de-a doua săptămână a lunii noiembrie, media minimelor va fi de 1-4 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere la începutul lunii noiembrie.

În Crișana, finalul lunii octombrie aduce temperaturi cu medii de 20 de grade până spre 14 grade, Ulterior, începând cu data de trei noiembrie se vor înregistra temperaturi de 10 grade. În prima săptămână, valorile termice pe timp de noapte vor fi între 3 şi 9 grade, urmând ca în a doua săptămână, media minimelor să fie de 0-1 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere spre sfârşitul intervalului de referinţă.

În Transilvania, valorile termice în această perioadă vor fi cuprinse, în medie, între 14 şi 20 de grade, urmând ca din data de 3 noiembrie să scadă spre medii de 6-8 grade. Pe parcursul nopţilor, valorile termice vor fi în creştere în primele zile, de la o medie de 4 grade spre 6 grade, până la -2-0 grade în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere începând din data de 3 noiembrie.

În Maramureş, valorile termice pe timp de noapte vor scădea treptat de la o medie de 18 grade în prima zi, spre 12 grade în data de 2 noiembrie. Media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade după această perioadă. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere începând cu data de 31 octombrie.

În Moldova, media maximelor va fi de 19 grade, apoi va scădea până spre 14 – 16 grade, în data de 2 noiembrie. Începând cu 3 noiembrie, media valorilor termice diurne va continua să scadă și va situa în jurul valorii de 8 grade. Media minimelor termice se va încadra în general între 4 şi 6 grade, iar din noaptea de 2 spre 3 noiembrie va scădea spre 0 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere începând din data de 3 noiembrie.

În Dobrogea, media temperaturilor diurne se va situa între 16 şi 19 grade, însă după data de 2 noiembrie, maximele termice vor fi în scădere spre valori de 10 – 12 grade. Media temperaturilor nocturne va fi între 7 şi 10 grade în prima săptămână, iar în cea de-a doua se va menţine în jurul valorii de 3 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere spre sfârşitul intervalului de referinţă.

În Muntenia, media maximelor va fi de 22 de grade, apoi va scădea spre 18 – 20 de grade în data de 2 noiembrie. Începând cu 3 noiembrie, media valorilor termice diurne se va situa în jurul a 10 grade. Media temperaturilor nocturne se va încadra între 6 şi 8 grade, apoi mai ales din noaptea de 3 spre 4 noiembrie va scădea spre 0 grade şi se va menţine la această valoare până la finalul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere începând din data de 3 noiembrie.

În Oltenia, media maximelor va fi de 24 de grade, apoi va scădea spre 18 grade în data de 2 noiembrie. Începând cu 3 noiembrie, media valorilor termice diurne se va situa în jurul a 11 grade, valoare ce se menţine până la sfârşitul perioadei. Media temperaturilor nocturne se va încadra între 6 şi 8 grade, apoi mai ales din noaptea de 3 spre 4 noiembrie va scădea spre 0 – 2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere spre sfârşitul intervalului de referinţă.

Cum va fi vremea la munte

La munte temperaturile maxime vor atinge în medie 14 grade, însă acestea vor scădea treptat până la 8 grade pe 2 noiembrie. După această dată, valorile termice diurne vor continua să scadă, cu o medie de 1 – 2 grade. Temperaturile nocturne vor înregistra, de asemenea, o scădere, de la 6 grade în prima noapte, ajungând la 2 grade în noaptea dintre 1 și 2 noiembrie. Începând cu noaptea de 2 spre 3 noiembrie, minimele vor continua să coboare, astfel încât media acestora va varia între -4 și -2 grade. Probabilitatea de precipitații va crește, în special începând cu data de 2 noiembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`