Mircea Dinescu: Am ajuns după 30 de ani de capitalism să se facă guvern în casa lui Gigi Becali?! (VIDEO)

Mircea Dinescu: Am ajuns după 30 de ani de capitalism să se facă guvern în casa lui Gigi Becali?! (VIDEO)
Foto: Mircea Dinescu / Facebook

Scriitorul Mircea Dinescu a susținut un discurs la evenimentul de lansare a candidaților PNL Mehedinți pentru alegerile parlamentare și i-a criticat pe Gigi Becali și George Simion, în contextul acuzațiilor lansate de liberali cu privire la un presupus pact între PSD și AUR pentru propulsarea candidatului AUR într-un tur 2 cu Marcel Ciolacu la prezidențiale.

Mircea Dinescu îi critică pe Gigi Becali și George Simion

Scriitorul a sugerat că Gigi Becali „a devenit miliardar” speculând „găurile din sistemul românesc.

„Mă uit la televizor şi aud că Gigi Becali îi spune lui ăsta de la AUR, «facem guvern la mine acasă». Păi am ajuns după 30 de ani de capitalism să se facă guvern în casa lui Gigi Becali?! Poate unora li se pare Gigi un om de afaceri, dar nici el nu are nici o meserie. A fost un vânzător de brânză. A făcut afaceri cu statul de fapt, când a luat terenuri de la Clubul Steaua, ştiţi povestea…nu este vreun mare om de afaceri care a inventat găurile din cașcaval. A inventat găurile din sistemul românesc. Așa a devenit miliardar”, a declarat Mircea Dinescu.

Ce a spus despre originile lui George Simion

Dinescu susține că Gigi Becali „a devenit mâna dreaptă” a lui George Simion.

„A devenit mâna dreaptă a acestui băiat care nici măcar nu are curaj să-și asume condiţia… A spus la un moment dat că are origini, un rom, nu știu ce… În realitate, să știți că bunicul lui, și știu asta de la un prieten de-al meu lăutar al cărui tată l-a cunoscut pe bunicul lui, era ursar. O meserie foarte frumoasă, de altfel, erau oameni care îmblânzeau urșii și-i puneau să danseze. Ăsta este omul votat de un sfert dintre români. Care nici măcar nu-și asumă acest lucru. Dacă vă amintiți, la un moment dat a invitat un arab să spună, «nu ăsta e tatăl meu». Bă, tu nu poți să-l aduci pe tac-tu să spui, «ăsta e tatăl meu»?. Îl ține ascuns pe taică-su și ne arată un arab”, a mai declarat Mircea Dinescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`