Vom avea o iarnă complet neobișnuită în România, așa cum nu a mai fost până acum. Ce anunță meteorologii EaseWeather

Vom avea o iarnă complet neobișnuită în România, așa cum nu a mai fost până acum. Ce anunță meteorologii EaseWeather
Sursa foto: Pixabay

Se anunță o iarnă cum nu a mai fost niciodată în România sau cel puțin asta arată prognozele meteo publicate de EaseWeather.

Iarnă complet neobișnuită în România

Conform meteorologilor, vom avea o iarnă aproape fără zăpadă.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal, iar zăpada va lipsi aproape complet în decembrie, ianuarie și februarie în aproape toată țara.

Așa cum arată datele din prognozele oferite de EaseWeather, în doar două zile din cele trei luni va ninge: una va fi în decembrie și una în ianuarie, evidențiate în mod special în prognoză, lăsând luna februarie complet lipsită de zăpadă.

Potrivit meteorologilor EaseWeather, în luna decembrie vom avea parte de o singură zi cu ninsoare, ceea ce sugerează un început de iarnă surprinzător de cald și lipsit de precipitații solide.

Luna decembrie începe fără ninsori, cu temperaturi destul de blânde, între 4°C și 12°C, iar singura zi cu ninsoare este pe 3 decembrie, potrivit Cancan.

Apoi, scenariul se repetă în luna ianuarie, când, la fel ca în luna decembrie, va ninge tot doar într-o singură zi. Vremea continuă să fie blândă în ianuarie, după cum spun meteorologii EaseWeather. Temperaturile rămân constante între 2°C și 16°C, cu predominanța zilelor noroase și ploi ocazionale. Doar o singură zi este marcată cu ninsoare, 28 ianuarie. În restul lunii, zilele cu soare și temperaturi peste 5°C sunt frecvente, iar ninsorile și gerul par să fie absente, spre deosebire de iernile românești tradiționale.

În ceea ce privește luna februarie, lucrurile devin și mai interesante, mai exact pentru că prognoza nu indică nici măcar o zi cu ninsoare, ceea ce ar putea însemna o premieră pentru această lună de iarnă în România.

Ce temperaturi neobișnuite vom avea în luna februarie

Luna februarie, de asemenea, urmează aceeași tendință de vreme mai caldă decât ar fi normal. Potrivit prognozei EaseWeather, vor ajunge temperaturile să crească chiar până la 19°C, pe 26 februarie, fapt neobișnuit pentru ultima lună a sezonului rece.

Potrivit datelor actuale, nu există zile cu ninsoare în prognoză, iar zilele cu soare sunt mai numeroase decât de obicei, pentru acest sezon.

Rămâne de văzut dacă au avut sau nu dreptate meteorologii EaseWeather.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`